20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H ηλεκτρική διάδοχος της Lotus Elise θα είναι ελαφριά και καθαρόαιμη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εποχή της αντικατάστασης της Lotus Elise φαίνεται ότι πλησιάζει και όπως όλα δείχνουν η νέα γενιά θα ακολουθήσει τον δρόμο του εξηλεκτρισμού.
Το νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Lotus έχει προς το παρόν την κωδική ονομασία Τype 135 και πρόκειται να εμφανιστεί στην αγορά το 2026.
Θα χρησιμοποιεί μία νέα πλατφόρμα και θα αντικαταστήσει όλα τα παραπλήσια μοντέλα της εταιρίας, όπως τις Elise, Exige και Evora και θα πάρει την θέση του δίπλα στην Emira, η οποία θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητό της με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Το στοίχημα για την Lotus βέβαια είναι να κρατήσει ένα από τα βασικά στοιχεία της σαν μάρκα, το χαμηλό βάρος. Και όπως φαίνεται, αυτό θα γίνει και με το ηλεκτρικό μοντέλο. Για να το επιτύχουν αυτό, παρά την χρήση μπαταριών, θα βασιστούν πάνω στο νέο πλαίσιο E-Sports το οποίο είναι κατά 37% ελαφρύτερο από αυτό της Emira.
Σχετικά με τα υπόλοιπα τεχνικά της χαρακτηριστικά, αυτή η νέα Lotus θα είναι διθέσια και μικρή σε διαστάσεις, με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και απόδοση στους 476 ίππους.
Η μπαταρία των 800V θα είναι τοποθετημένη πίσω από τα καθίσματα των επιβατών με χωρητικότητα στις 66,4 kWh. Η διάταξη αυτή θα επιτρέψει την τοποθέτηση της θέσης του οδηγού αρκετά χαμηλά, όπως σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όσο για την αυτονομία της, θα πλησιάζει τα 500 χιλιόμετρα.
Πέρα από τα τεχνικά, στόχος της εταιρίας είναι να διατηρήσει τον καθαρόαιμο σπορ χαρακτήρα των Lotus και στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Πάντως όπως παραδέχονται στελέχη της εταιρίας θα είναι αρκετά ακριβότερη σε σχέση με την σημερινή, και παρά την βοήθεια της κινεζικής Geely υπολογίζεται να είναι κοντά στα 100.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό