25.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

H αυτοκινητοβιομηχανία Geely θέλει να εξαγοράσει την Meizu

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Geely, η οποία έχει στην κατοχή της αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Volvo, Lotus και Polestar, θέλει να εξαγοράσει την Meizu. H συγκεκριμένη κίνηση θα επιτρέψει στην Geely να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στον κόσμο των smartphones.

H Meizu έχει εικοσαετή παρουσία στον χώρο των smartphones στην Κίνα, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά εμπορικά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Meizu πραγματοποιεί αποστολές περίπου 1 εκατομμυρίου συσκευών, τη στιγμή που στο παρελθόν είχε αγγίξει έως και τον αριθμό των 20 εκατομμυρίων αποστολών. Η εξαγορά από την Geely αναμένεται να της δώσει νέα εμπορική πνοή, από το 2023 και έπειτα που εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν οι πρώτοι τεχνολογικοί καρποί αυτής της συνεργασίας.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η Geely επιδιώκει να επενδύσει το ποσό των 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά των smartphones, χωρίς να υπολογίζεται στο ποσό αυτό η αξία της εξαγοράς της Meizu. H Geely αναμένεται να συνεργαστεί με την Foxconn για την κατασκευή των smartphones που θα παρουσιάσει με το brand της Meizu.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό