16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Αυστραλία εξετάζει την απαγόρευση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης για το 2035

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αυστραλία φαίνεται ότι σύντομα θα ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην απαγόρευση της πώλησης οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς η κυβέρνηση της Επικράτειας της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (Australian Capital Territory,ACT), όπου κατ’ ουσίαν είναι η έδρα της εξουσίας του έθνους, ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της για την απαγόρευση των πωλήσεων αυτοκινήτων με ΚΕΚ από το 2035.

Το πλάνο της χώρας περιγράφει διάφορες πρωτοβουλίες από πλευράς κυβέρνησης για να βοηθήσει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνητη, όπως η επέκταση του δημόσιου δικτύου χρέωσης, η προσφορά επιχορηγήσεων για την εγκατάσταση υποδομής φόρτισης σε διαμερίσματα και άλλα.

Η ACT στοχεύει να έχει το 80% με 90% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην επικράτεια να είναι ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα. Επιπλέον, η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει στις εταιρείες ταξί και ride-share να προσθέτουν περισσότερα οχήματα μηδενικών ρύπων στους στόλους. Υπάρχουν σχέδια για αύξηση του δημόσιου δικτύου σε 70 φορτιστές έως το 2023, με στόχο να υπάρχουν 180 έως το 2025.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό