22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H ανώμαλη προσγείωση των αεροπορικών: Από τα 106 εκατ. στα 49 εκατ. θέσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών «έκοψε» επιπλέον 20 εκατομμύρια θέσεις από τις προγραμματισμένες υπηρεσίες του την τελευταία εβδομάδα και πλέον λειτουργεί με λιγότερο από το ήμισυ της δυναμικότητας που είχε στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με την OAG Aviation Worldwide. 

H μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση σε μία εβδομάδα, που έχει καταγραφεί ποτέ από τον OAG σε παγκόσμιο επίπεδο, ήρθε καθώς οι αεροπορικές των ΗΠΑ και της Ινδίας επιτάχυναν τις περικοπές τους αφαιρώντας 4,4 εκατ. και 3,5 εκατ. θέσεις αντίστοιχα. Πρόκειται για μαχαίρι 21% και 70% στην δυναμικότητά τους. 

Οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον πλανήτη καθηλώνουν αεροσκάφη, καθώς η ζήτηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι απαγορεύσεις στα ταξίδια, αλλά και ο φόβος των ανθρώπων μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση του Co19 έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στην επιβατική κίνηση. 

Όπως εξηγεί ο OAG ενώ οι θέσεις παγκοσμίως μειώθηκαν από τα 106 εκατ. στα 90 εκατομμύρια σε διάστημα οχτώ εβδομάδων, χρειάστηκαν μόνο δύο εβδομάδες επιπλέον για να πέσουν στα 49 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι σύντομα θα υποχωρήσουν κοντά στα 40 εκατομμύρια. 

Η ΙΑΤΑ έχει προειδοποιήσει για απώλειες 252 δισ. δολαρίων στα έσοδα των αεροπορικών φέτος. 

με πληροφορίες από Bloomberg 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό