20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H αναζήτηση του Google “δηλητηριάστηκε” μέσω του Locker Studio

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσω του Looker Studio της Google οι hackers ενισχύσουν την κατάταξη των παράνομων ιστοσελίδων τους που προσφέρουν spam, torrents και πειρατικό περιεχόμενο.

Tο BleepingComputer ανέλυσε την επίθεση SEO poisoning, που χρησιμοποιεί το subdomain datastudio.google.com της Google, για να προσδώσει αξιοπιστία σε κακόβουλα domains

Κατάχρηση του Data Studio για την ενίσχυση της κατάταξης των ιστότοπων warez

Το BleepingComputer εντόπισε αρκετές σελίδες αποτελεσμάτων Google Search πλημμυρισμένες από συνδέσμους datastudio.google.com – ένας αναγνώστης της σελίδας ανέφερε πρώτος αυτή την περίεργη συμπεριφορά και μετά το BleepingComputer το ερεύνησε. Αυτοί οι σύνδεσμοι, οι οποίοι αντί να υποδηλώνουν ένα εξουσιοδοτημένο έργο του Google Data Studio, είναι μίνι-ιστοσελίδες που παρέχουν πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο.

Το Looker Studio εμφανίστηκε το 2016 από την Google και είναι ένα εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας που βασίζεται στον ιστό που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν κατατοπιστικές αναφορές από δεδομένα. Το Data Studio μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση δεδομένων με την πάροδο του χρόνου, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των λήψεων πακέτων ανοικτού κώδικα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό