24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

HΠΑ: Εντός της εβδομάδας οι πρώτες επιταγές 1.200 δολαρίων προς Αμερικανούς

Ειδήσεις Ελλάδα

REUTERS/NICK OXFORD

Την πολυπόθητη επιταγή των 1.200 δολαρίων θα λάβουν αυτή την εβδομάδα οι Αμερικανοί, με την απευθείας μοιρασιά χρημάτων στο χέρι των πολιτών να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στο πακέτο διάσωσης των 2,2 τρισ. δολαρίων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η αμερικανική υπηρεσία εσόδων(IRS) άρχισε ήδη να αποστέλλει τις επιταγές των 1.200 δολαρίων σε πολίτες των μεσαίων και κατώτερων οικονομικών στρωμάτων, συν 500 δολάρια για κάθε παιδί, αν και παραδέχεται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, μέχρις ότου λάβει κάθε δικαιούχος τα χρήματα.

Η IRS θα αποστείλει χρήματα στα φυσικά πρόσωπα για τα οποία έχει άμεση πληροφόρηση για την περιουσιακή τους κατάσταση, δηλαδή περίπου 60 εκατ. πολίτες. Η διαδικασία θα αρχίσει στις 20  Απριλίου με προτεραιότητα σε εκείνους με τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Οι Αμερικανοί με εισόδημα 75000 δολαρίων ή λιγότερο -ή οικογενειακό εισόδημα 150.000 δολαρίων- θα λάβουν το πλήρες ποσό των 1.200 δολαρίων ανά δικαιούχο συν 500 δολάρια για κάθε παιδί κάτω των 17 ετών. Το ποσό μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBG

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό