31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Gorilla Glass 7i, η νέα επικάλυψη υψηλής ανθεκτικότητας για mid-range συσκευές

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Corning παρουσίασε την 7η γενιά του Gorilla Glass, η οποία είχε τηv επωνυμία Gorilla Glass Victus. Απευθύνεται σε πιο premium συσκευές, αν και αρχίζουμε να το βλέπουμε και σε mid-rangers, οπότε τώρα η εταιρεία παρουσιάζει μια νέα επικάλυψη για «value and intermediate devices», όπως το περιγράφει χαρακτηριστικά.

Με άλλα λόγια, το Gorilla Glass 7i απευθύνεται σε mid-rangers και πιο προσιτά smartphones. Η Corning ισχυρίζεται ότι μπορεί να επιβιώσει σε πτώσεις από ύψος έως και 1 m σε τραχιές επιφάνειες όπως η άσφαλτος, ενώ συγκρίσιμες εναλλακτικές λύσεις από γυαλί μπορούν να φτάσουν μόνο το μισό από αυτό το ύψος πριν σπάσουν.

Επιπλέον, το 7i λέγεται ότι είναι δύο φορές πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές (ή και καλύτερο) από αυτά τα ανταγωνιστικά γυαλιά. Η σύνθεση 7i σχεδιάστηκε για να είναι κατάλληλη για μια μεγάλη ποικιλία τηλεφώνων σε διαφορετικές τιμές. Έχει επίσης έμφαση και στη βιωσιμότητα, δεδομένου ότι πρόκειται για μοντέλα μαζικής αγοράς.

Γιατί το 7i ήταν εξ αρχής απαραίτητο; Βρισκόμαστε στο 2024 και υπάρχουν πολλές νέες συσκευές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Gorilla Glass 5 – δημοφιλή μοντέλα όπως το Nothing Phone (2a) και το Poco F6 Pro, για παράδειγμα. Το GG5 κυκλοφόρησε το μακρινό 2016, οπότε είναι ήδη 8 ετών. Υπάρχουν ακόμη και τηλέφωνα που χρησιμοποιούν Gorilla Glass 3 και αυτό είναι από το 2013.

Η Corning και οι συνεργάτες της αισθάνθηκαν την ανάγκη για μια πιο σύγχρονη πρόταση, η οποία όμως θα μπορεί να τοποθετηθεί σε πιο μέτρια budget, ενώ παράλληλα θα ταιριάζει με την πρόσφατη τάση τοποθέτησης οθονών υψηλής ποιότητας σε μοντέλα μεσαίας κατηγορίας. Το 7i θα χρησιμοποιηθεί σε smartphones, αν και είναι κατάλληλο για smartwatches και άλλες συσκευές που χρειάζονται γυαλί ανθεκτικό στις γρατσουνιές και τις πτώσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό