31.4 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Google Search: Αλλάζει η αναζήτηση όπως την ξέραμε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

Ειδήσεις Ελλάδα

H Google δε συνηθίζει να κάνει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησής της που αποδεικνύεται σχεδόν παγκοσμίως δημοφιλής, αλλά τώρα φέρνει ένα νέο φίλτρου Ιστού, η εταιρεία φαίνεται να έχει πετύχει ακριβώς αυτό.

Το φίλτρο Ιστού ενώνει υπάρχοντα φίλτρα όπως Βίντεο, Εικόνες και Αγορές που βρίσκονται ήδη στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το μόνο παράπονο μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι ότι δεν υπάρχει (προς το παρόν) τρόπος να οριστεί αυτή η προεπιλεγμένη προβολή.

Πιθανώς όχι μόνο να έχετε παρατηρήσει αλλά και να σας έχει ενοχλήσει ο τρόπος με τον οποίο τα αποτελέσματα αναζήτησης ξεκινούν σχεδόν πάντα με κάποιο συνδυασμό εικόνων, πλαισίων πληροφοριών και ειδήσεων. Μόλις κάνετε κύλιση σε αυτά τα αποτελέσματα, θα σας παρουσιαστούν οι σύνδεσμοι προς τα άρθρα που βασίζονται σε κείμενο που σχεδόν σίγουρα αναζητούσατε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισήχθη το φίλτρο Ιστού, δίνοντας έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο περιορισμού των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε πιο χρήσιμο και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Η Google ανακοίνωσε τη νέα επιλογή στο X:

We’ve launched a new “Web” filter that shows only text-based links, just like you might filter to show other types of results, such as images or s. The filter appears on the top of the results page alongside other filters or as part of the “More” option, rolling out today… pic.twitter.com/tIUy9LNCy5

— Google SearchLiaison (@searchliaison) May 14, 2024

Όπως έχουν τα πράγματα, οι χρήστες κινητών και επιτραπέζιων υπολογιστών θα πρέπει να διαπιστώσουν ότι το φίλτρο Ιστού εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης έτοιμα για χρήση. Ωστόσο, η Google επισημαίνει ότι τα φίλτρα εμφανίζονται δυναμικά ανάλογα με το πόσο σχετικά θεωρούνται ότι είναι με την τρέχουσα αναζήτηση, επομένως είναι πιθανό να χρειαστεί να ψάξετε κάτω από το μενού Περισσότερα για να τα βρείτε.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό