25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Google Pixel Watch: Αποκτά τη νέα λειτουργία Find My Watch για εντοπισμό από απόσταση και όχι μόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι χρήστες Pixel Watch θα μπορούν σύντομα να παρακολουθούν το wearable τους και να κάνουν άλλα χρήσιμα πράγματα, από απόσταση, ακόμα κι αν το ρολόι είναι εκτός σύνδεσης και δεν έχει συζευχθεί με καμία συσκευή.

Αυτή η επερχόμενη νέα λειτουργία αξιοποιεί τις δυνατότητες του δικτύου Find My Device και είναι διαθέσιμη στο iOS εδώ και καιρό.

H λειτουργία είναι διαθέσιμη ήδη σε τηλέφωνα και tablet Android, καθώς και με ορισμένα tracker. Το 9to5Google ανακάλυψε ότι η λειτουργία έρχεται και στο Pixel Watch μέσα από τον κώδικα της εφαρμογής, καθώς σημεία του υποδήλωναν ότι μια λειτουργία Find My Watch είναι στα σκαριά.

Οι συμβολοσειρές κώδικα εμφανίζουν μια ετικέτα που είναι ένθετη κάτω από τη ρύθμιση Find My Device, που ονομάζεται “Find My Watch”. Υπάρχει επίσης μια σύντομη περιγραφή της λειτουργίας, η οποία γράφει: “Να επιτρέπεται ο απομακρυσμένος εντοπισμός, το κλείδωμα και η διαγραφή του ρολογιού σας, ακόμη και όταν το ρολόι σας είναι εκτός σύνδεσης”.

Αυτό σημαίνει ότι εάν χάσετε το Pixel Watch ή κλαπεί η συσκευή σας, θα μπορείτε να το εντοπίσετε και να το ανακτήσετε, ή στη χειρότερη περίπτωση, να το διαγράψετε για να αποτρέψετε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων. Γίνεται χρησιμοποιώντας άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο Find My, επομένως δεν χρειάζεται να υπάρχει σύνδεση ή απευθείας σύζευξη στο Pixel Watch.

Η Google πιθανότατα θα επεκτείνει αυτήν τη λειτουργία σε άλλες συσκευές Wear OS, καθώς το δίκτυο Find My Device χρησιμοποιεί τις Υπηρεσίες Google Play, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδέσει ένα ευρύ φάσμα συσκευών, ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο υλικό τους. Το Pixel Buds Pro, για παράδειγμα, μπορεί να είναι το επόμενο στη σειρά για να λάβει τη λειτουργία Find My.

Η Google εργάζεται σκληρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προσθέτοντας νέες δυνατότητες στο δίκτυο Find My Device. Το Remote Lock και το Allow Biometric Login βρέθηκαν στον κωδικό της εφαρμογής πριν από δύο μήνες. Παράλληλα, η Google εργάζεται για βελτιώσεις στην ακρίβεια της παρακολούθησης στο δίκτυο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό