30.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Google Pixel 9: Η λειτουργία SOS μέσω δορυφόρου υποστηρίζεται από την Garmin και τη Skylo

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δορυφορική συνδεσιμότητα για smartphone μας συστήθηκε με το iPhone 14 της Apple το 2022 με τη λειτουργία Emergency SOS, η οποία επέτρεψε στους χρήστες να έρθουν σε επαφή με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου όταν κολλήσουν σε περιοχές χωρίς ή μικρή κάλυψη.

Αν και οι συσκευές Android, επίσης, προσφέρουν εδώ και καιρό μια λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS για να σας βοηθήσουν να έρθετε γρήγορα σε επαφή με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και αποθηκευμένες επαφές, η λειτουργία δεν έκανε χρήση δορυφορικής συνδεσιμότητας.

Αυτό άλλαξε όταν η Google ανακοίνωσε ότι η τελευταία της σειρά Pixel 9 μπορεί να μεταδώσει δορυφορικά τα σήματα κινδύνου σας στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρων.

Η λειτουργία των Pixel 9, ωστόσο, δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, Σύμφωνα με την Google, η λειτουργία δεν θα κάνει το ντεμπούτο της πριν από μια ενημέρωση τον “Χειμώνα του 2024” και θα ενεργοποιηθεί μόνο “όταν ενημερωθούν όλα τα απαραίτητα προγράμματα λογισμικού και API και η υπηρεσία εγγραφεί στο δορυφορικό δίκτυο”, αναφέρει η σελίδα υποστήριξης. .

Η Google συνεργάστηκε με δύο εταιρείες για να φέρει αυτή τη λειτουργία, αν και μόνο στις ΗΠΑ (τουλάχιστον αρχικά), και μόνο στα Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL και Pixel 9 Pro Fold.

Η Olathe, η Garmin με έδρα το Κάνσας, και η Skylo με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια είναι οι δύο εταιρείες που τροφοδοτούν τη λειτουργία SOS δορυφόρου του Google Pixel.

Αν και η ίδια η Google δεν αποκάλυψε ποιος κρύβεται πίσω από το εργαλείο δορυφορικής συνδεσιμότητας, η Garmin και η Skylo το έκαναν σε ξεχωριστά δελτία τύπου. Η πρώτη έχει ήδη μια καθιερωμένη και αποδεδειγμένη ομάδα απόκρισης έκτακτης ανάγκης υπό την Garmin Response. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι εάν ένας χρήστης του Pixel 9 στείλει σήμα κινδύνου μέσω δορυφορικού SOS, θα συνδεθεί με την ομάδα “επαγγελματικά εκπαιδευμένης περιστατικής έκτακτης ανάγκης” της Garmin Response που είναι στελεχωμένη 24 ώρες το 24ωρο. Στη συνέχεια, η ομάδα θα συντονίσει μια προσπάθεια διάσωσης φέρνοντας «υπηρεσίες επιβολής του νόμου, παρόχους υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, επαγγελματίες έρευνας και διάσωσης, πρεσβείες, ακτοφυλακές και άλλα».

Η Skylo, από την άλλη, λειτουργεί ως η ραχοκοκαλιά της επιχείρησης. Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2017, τροφοδοτεί την «από άκρο σε άκρο δορυφορική υπηρεσία» για τη σειρά Pixel 9, χρησιμοποιώντας το αδειοδοτημένο φάσμα δορυφορικών κινητών της για συνδεσιμότητα.

Η Skylo λέει ότι έχει στείλει περισσότερα από 10 εκατομμύρια μηνύματα μέσω του δορυφορικού της δικτύου στα χρόνια της ύπαρξής της, ενώ η Garmin λέει ότι η ομάδα Garmin Response συντονίζει περισσότερες από 17.000 ενεργοποιήσεις SOS ετησίως, κάνοντας σαφές ότι η υπηρεσία της Google βρίσκεται σε αξιόπιστα χέρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό