28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Google Maps: Εξοικονόμηση 1 εκατ. τόνων CO2 ετησίως μέσω οικολογικών διαδρομών

Ειδήσεις Ελλάδα

H Google ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό για τους Χάρτες της (Google Maps), καθώς η εφαρμογή θα προτείνει στους χρήστες της την πιο “πράσινη” διαδρομή, με σκοπό την εξοικονόμηση καυσίμου, ακόμα και αν αυτή δεν είναι η ταχύτερη από το ένα σημείο στο άλλο.
H ανανεωμένη λειτουργία συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με τις πληροφορίες που παρέχει το Αμερικανικό Εργαστήριο Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (U.S. Department of Energy’s National Renewable Energy Laboratory, NREL) για να υποδείξει στους χρήστες του την πιο “πράσινη διαδρομή”. Η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη τις κλίσεις του δρόμου και την κίνηση κατά τη λήψη της απόφασής της για την προτεινόμενη διαδρομή.
Η Google αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι συνολικές εκπομπές ρύπων από τα οχήματα και παράλληλα θα μειωθεί το κόστος καυσίμου που ξοδεύουν καθημερινά οι οδηγοί. Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός εκτιμά ότι οι εκπομπές CO2 θα μειωθούν κατά 1 εκατ. τόνους ετησίως, νούμερο ίσο με μία μείωση της τάξης των 200.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους.

Η εφαρμογή επίσης θα δίνει την δυνατότητα προβολής της ποσότητας CO2 που έχουν εξοικονομήσει οι οδηγοί αλλά και να διαλέξουν ανάμεσα στην γρηγορότερη και την πιο οικολογική διαδρομή. Η λειτουργία αυτή θα ξεκινήσει αρχικά στην Αμερική, με την Ευρώπη και άλλες αγορές να ακολουθούν.
Συνεχίζοντας, το Google Maps διαθέτει νέες λειτουργίες για τους ποδηλάτες, ελαχιστοποιώντας τις οδηγίες που προβάλλονται στην οθόνη, αποφεύγοντας έτσι την υπερπληροφόρηση. Επιπλέον, η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για διαθέσιμα προγράμματα ενοικίασης ποδηλάτων και ηλεκτρικών σκούτερ/πατινιών σε 300 πόλεις του κόσμου.
Κλείνοντας, η Google λανσάρισε μια νέα ρύθμιση που επιτρέπει την επιλογή πτήσεων με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα για κάθε ταξίδι. Έτσι, μέσω της αναζήτησης ναύλων με το Google Flights, θα ενημερώνει τους χρήστες σε όλο τον κόσμο ότι μπορούν να βλέπουν τις εκπομπές άνθρακα ανά κάθισμα για κάθε πτήση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό