18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Google Maps: Έρχεται νέα eco-friendly λειτουργία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google αποφάσισε να αλλάξει τον αλγόριθμο της για την υπηρεσία Google Maps που παρείχε οδηγίες πλόηγησης στους χρήστες προκειμένου να βρεθούν από το σημείο «Α» στο σημείο «Β», όσο το δυνατόν αμεσότερα. Πλέον το κριτήριο πλόηγησης δεν θα είναι ο εκτιμώμενος χρόνος άφιξης των οδηγών στον προορισμό τους αλλά η ποσότητα κατανάλωσης καυσίμων.

Πιο συγκεκριμένα, η προκαθορισμένη λειτουργία του Google Maps που παρουσίαζε τον εκτιμώμενο χρόνο διάρκειας μετακίνησης με το αυτοκίνητο θα αλλάξει και η νέα λειτουργία θα φανερώνει μέσω ποιας κατεύθυνσης θα φτάσετε στην επιθυμητή τοποθεσία βάσει της οικονομικότερης κατανάλωσης καυσίμου.

Ωστόσο, εάν μεσολαβεί ζήτημα χρονοκαθυστέρησης και ενδιαφέρεστε αποκλειστικά για τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης, θα μπορείτε να «επιστρέψετε» στη λειτουργία που θα υπολογίζει τη διαδρομή σας με βάση τον χρόνο.

Τέλος, η Google εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι προσπάθειες της έγκεινται προς την παροχή χρήσιμων πληροφοριών στους πολίτες, όπως εκτιμήσεις χρονοδιαγράμματος των μέσων με την ακριβή ώρα άφιξης των πολιτών στον προορισμό τους. H Google ήδη συνεργάζεται με πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου, προκειμένου να επιτευχθεί η προαναφερθείσα λειτουργία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό