35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Google: Οι χρήστες Android των ΗΠΑ θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης στην αστυνομία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την εταιρεία τεχνολογίας έκτακτης ανάγκης RapidSOS για να επιτρέψει στους χρήστες Android των ΗΠΑ να στέλνουν μηνύματα κειμένου στο 911 σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Rich Communication Services (RCS).

Όταν δεν είναι δυνατή η κλήση του 911, οι χρήστες Android θα μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα για να λάβουν βοήθεια έκτακτης ανάγκης. Η δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων θα παρέχει ακριβείς πληροφορίες τοποθεσίας και θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων 911 θα είναι διαθέσιμη στους κατόχους συσκευών Android των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν το Google Messages, αλλά επειδή είναι μια δυνατότητα που έχει ενσωματωθεί στο ‌RCS‌, θα μπορούσε επίσης να επεκταθεί σε άλλες συσκευές όπως το iPhone. Αργότερα φέτος, η Apple σχεδιάζει να υιοθετήσει το ‌RCS για να αντικαταστήσει τα SMS/MMS.

Η επιλογή αποστολής μηνυμάτων στον αριθμό 911 μέσω ‌RCS‌ θα διατεθεί σε τηλεφωνικά κέντρα έκτακτης ανάγκης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες από αυτόν τον χειμώνα. Σε ορισμένα σημεία, είναι ήδη δυνατή η αποστολή μηνυμάτων στον 911 μέσω SMS, αλλά δεν υποστηρίζουν όλα τα τηλεφωνικά κέντρα έκτακτης ανάγκης την τεχνολογία. Η Google στοχεύει να φέρει γραπτά μηνύματα σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα και να βελτιώσει τη δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών και βίντεο με ‌RCS.

Η Google λέει ότι το RCS‌ για τα κείμενα έκτακτης ανάγκης 911 θα φέρει τα ακόλουθα οφέλη:

Επιβεβαίωση ότι έχει παραδοθεί και προβληθεί ένα αίτημα έκτακτης ανάγκης.Η δυνατότητα να δείτε εάν ένας ανταποκριτής έκτακτης ανάγκης απαντά σε ένα μήνυμα.Επιλογές για την αποστολή φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ανάλυσης για την ακριβέστερη μετάδοση του τι συμβαίνει σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Ακριβής κοινή χρήση τοποθεσίας, ρυθμίσεις γλώσσας και κοινή χρήση ιατρικών πληροφοριών με δυνατότητα συμμετοχής.

Η Google λέει ότι συνεργάζεται με “εταίρους σε όλο τον κλάδο” για να επεκτείνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω του ‌RCS‌ και ότι θέλει να καταστήσει το ‌RCS το “πρότυπο για την αποστολή μηνυμάτων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παντού”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό