26.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

GM και Hyundai συνεργάζονται σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2024 θα μπορούσε να περάσει στην ιστορία ως μία χρονιά με μεγάλες δυσκολίες αλλά και μία χρονιά με πολλές και μεγάλες συνεργασίες. Οι κατασκευαστές έχουν συνειδητοποιήσει ότι για να επιβιώσουν σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και αδυσώπητο περιβάλλον που βρίσκεται στη μέση μίας τεράστιας αλλαγής, θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους. Οι συνεργασίες αυτές δημιουργούν ευκαιρίες για συνέργειες και οικονομίες κλίμακας ενώ σε πολλές περιπτώσεις επιταχύνουν τους ρυθμούς εξέλιξης νέων προϊόντων με προφανή οφέλη για το κόστος τους και κατά συνέπεια, τα κέρδη των εταιριών που τα λανσάρουν. Το πιο πρόσφατο… ντουέτο στη βιομηχανία αυτοκινήτου αποτελείται από την General Motors και την Hyundai που ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας σε μία απρόσμενα ευρεία γκάμα προϊόντων.
Η μη-δεσμευτική συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο του Hyundai Motor Group, Euisun Chung και την πρόεδρο και CEO της General Motors, Mary Barra ενώ το επόμενο βήμα για τις δύο εταιρίες είναι να συζητήσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν προς εκμετάλλευση και να δουλέψουν για τη δημιουργία δεσμευτικών συμφωνιών. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση οι συζητήσεις αυτές θα ξεκινήσουν άμεσα, γεγονός που τονίζει το πόσο επείγον είναι το θέμα. Οι εταιρίες δήλωσαν ότι ανάμεσα στους διάφορους τομείς πιθανής συνεργασίας συγκαταλέγονται τόσο τα επιβατικά όσο και τα επαγγελματικά οχήματα ενώ όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα δεν αποκλείεται τίποτα, που σημαίνει ότι στο τραπέζι είναι τα θερμικά, τα ηλεκτρικά και τα υδρογονοκίνητα. Δεν αποκλείεται επίσης η από κοινού προμήθεια πρώτων υλών όχι μόνο στον τομέα των μπαταριών αλλά και στα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή με πρώτο και καλύτερο το ατσάλι.

Εφόσον όλα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι Hyundai και GM, η συνεργασία θα επιτρέψει και στις δύο να προσφέρουν μία ευρύτερη γκάμα προϊόντων στους πελάτες τους και μάλιστα ταχύτερα από ποτέ! Όπως τόνισε η Bara, στόχος είναι να “ξεκλειδώσουμε την δημιουργικότητα των δύο εταιριών και να παρέχουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικά οχήματα” ενώ στο ίδιο κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Chung που εστίασε στην ανταγωνιστικότητα και το κόστος σε βασικές αγορές και κατηγορίες. Τα νέα της συνεργασίας ανάμεσα στην General Motors και την Hyundai έρχονται έναν χρόνο περίπου μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης της από κοινού εξέλιξης προσιτών, ηλεκτρικών SUV από την αμερικανική εταιρία και την Honda που δείχνει ότι μάλλον η GM βρήκε περισσότερο κοινό έδαφος με τους κορεάτες. Η Honda από την πλευρά της ένωσε τις δυνάμεις της με τις Nissan και Mitsubishi ενώ μέχρι και ο κολοσσός που ονομάζεται Toyota συνεργάζεται με την Subaru και την Mazda.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό