28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Gemini: Η mobile εφαρμογή έρχεται σε Ευρώπη και Ην.Βασίλειο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Google Bard μεταμορφώθηκε σε Gemini στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, το οποίο απέκτησε τη δική του εφαρμογή και αντικατέστησε το Assistant στο Android, αν και δεν είχε πολλές βασικές λειτουργίες.

Ενώ η εφαρμογή Gemini ήταν αρχικά διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και υποστήριζε μόνο αγγλικά, η Google εργάζεται για την επέκταση της διαθεσιμότητάς της. Στις αρχές Μαΐου, η εφαρμογή για κινητά του Gemini κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 100 χώρες, αν και η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο έλειπαν από τη λίστα. Τώρα, λίγο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα, αυτό αλλάζει, με την εφαρμογή Gemini Android διαθέσιμη για λήψη στις δύο περιοχές.

Πολλοί χρήστες Android στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνουν ότι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Gemini Android απευθείας από το Play Store. Ορισμένοι χρήστες στο Reddit ανέφεραν επίσης ότι είδαν την επιλογή αντικατάστασης του Gemini με το Assistant όταν ενεργοποίησαν τον φωνητικό βοηθό στα τηλέφωνά τους. Εάν διαθέτετε iPhone, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Gemini μέσω της εφαρμογής Google. Η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Η εταιρεία φαίνεται να έχει κάνει επίσημη την κυκλοφορία της ΕΕ κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει κεντρικής ομιλίας της στο Google Cloud Summit Benelux. Εκτός από το Gemini, οι χρήστες στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν επίσης πρόσβαση στο Drive, το YouTube Music και άλλες επεκτάσεις.

One of the announcements from Google Cloud Summit Benelux keynote: Gemini (AI assistant) app is now available in Europe! https://t.co/qd1SeZH2Df pic.twitter.com/YxiP9U0jpg

— Adnan Hodzic (@fooctrl) June 5, 2024

Aυτή είναι μόνο η επίσημη επέκταση του Gemini στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν ήδη δυνατή η χρήση του chatbot φορτώνοντας το APK μη αυτόματα στο τηλέφωνό σας. Επομένως, εάν έχετε τοποθετήσει την εφαρμογή στο παρελθόν, η επίσημη διαθεσιμότητά της δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο χρήσης.

Η Google πιθανότατα πήρε το χρόνο της για να φέρει το Gemini στην ΕΕ λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών και ζητημάτων απορρήτου. Ακολούθησε παρόμοια προσέγγιση με τον Bard το 2023, φέρνοντάς το στην ΕΕ λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ και τη διεθνή επέκτασή του.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό