29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

G7: Ο ασπασμός στον Πάπα, η μεταφράστρια του Ερντογάν και ο εκκεντρικός Μιλέι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεκίνησε σήμερα η δεύτερη μέρα εργασιών της συνόδου κορυφής των επτά πιο ισχυρών δυνάμεων στην παγκόσμια οικονομία, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της G7 συμμετέχει πάπας.

Ο πάπας Φραγκίσκος αφίχθη στο Μπρίντιζι της Κάτω Ιταλίας νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την οικοδέσποινα Τζόρτζια Μελόνι.

Vatican Media/­Handout via REUTERS

Ο πάπας αναφέρθηκε στους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης (AI), ειδικά όσον αφορά στη χρήση της στα πλαίσια πολεμικών συρράξεων.

Σήμερα το απόγευμα, στην Απουλία, ο ποντίφικας είχε δέκα διμερείς συναντήσεις, μεταξύ των οποίων και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το Βατικανό αναμένεται να λάβει μέρος στη διεθνή σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Ελβετία.

Στο σύνολο της η G7 έδειξε την έμπρακτη στήριξη της στην Ουκρανία προχωρώντας σε μια «πολιτική συμφωνία» που εξασφαλίζει στη χώρα ένα δάνειο 50 δισ. δολαρίων.

Vatican Media/­Handout via REUTERS

Τον πάπα ασπάστηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

REUTERS/Louisa Gouliamaki

Στην Ιταλία βρέθηκε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από μεταφράστρια μιας και είναι γνωστή η κακή σχέση του με την αγγλική γλώσσα.

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

REUTERS/Kevin Lamarque

Από τη σύνοδο δεν έλειψε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Αχμέντ Χατσάνι, ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι, ο Πρωθυποργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα.

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Το «παρών» έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

REUTERS/Louisa Gouliamaki

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό