13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Fuel Pass: Η νέα επιδότηση για βενζίνη και πετρέλαιο- Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο Fuel Pass θα είναι ενισχυμένο, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα θα δοθούν περισσότερα χρήματα, ενώ θα διευρυνθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια. 

Θέμα ημερών είναι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα προκειμένου να περιοριστεί το κόστος της βενζίνης που αγγίζει τα 2,4 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα και φτάνει μέχρι και τα 2,80 ευρώ στα νησιά, αλλά και του πετρελαίου που η τιμή του έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Άλλωστε, στις 30 Ιουνίου λήγει το τρέχον πρόγραμμα ενίσχυσης και όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μέσω του ΣΚΑΪ, το μέτρο θα επεκταθεί για ακόμα τρεις μήνες, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου.

Ωστόσο, το νέο Fuel Pass θα είναι ενισχυμένο, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα θα δοθούν περισσότερα χρήματα, ενώ θα διευρυνθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το περιεχόμενο των μέτρων έχει «κλειδώσει» και απομένουν οι λεπτομέρειες, όπως το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Έτσι, το νέο μέτρο ενίσχυσης το καυσίμων προβλέπει τα εξής: 

Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ.
Θα διερυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το power pass
Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.
Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό