18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Formula 1: Τριετή επέκταση του Ιαπωνικού Grand Prix στην Suzuka

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι το Ιαπωνικό Grand Prix θα παραμείνει στην πίστα της Suzuka για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια. Η εν λόγω πίστα βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναγκόγια, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ιαπωνίας, είναι μια από τις πιο αγαπημένες σε οδηγούς και θεατές και έχουμε γίνει μάρτυρες για μερικές από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές στην ιστορία του αθλήματος.

Η διάσημη πίστα βρίσκεται στο ημερολόγιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 από τότε που διοργάνωσε για πρώτη φορά το Ιαπωνικό Grand Prix, το 1987, ενώ έχει κρίνει το πρωταθλήματα οδηγών 11 φορές. Η πολυετής παράταση μεταξύ Formula 1 και του promoter του αγώνα Mobilityland, αποτελεί μέρος της στρατηγικής και της μακροπρόθεσμης δέσμευσης για ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ασία.
Η Ιαπωνία έχει ένα πολύ ένθερμο fanbase, με τον Yuki Tsunoda να γίνεται ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός στο grid της F1 από το 2014. Τέλος, η Honda ανακοίνωσε ότι θα είναι ο χορηγός τίτλου και για τον φετινό Ιαπωνικό Grand Prix που θα πραγματοποιηθεί 8 με 10 Οκτωβρίου, 2021. Ο επίσημος τίτλος του θα είναι FIA Formula One World Championship Honda Japanese Grand Prix 2021.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό