24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Formula 1: Ο Πικέ θα πληρώσει ακριβά το ρατσιστικό οχετό για τον Χάμιλτον

Ειδήσεις Ελλάδα

O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 δέχθηκε πρόστιμο για τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που είχε κάνει για τον Λιούις Χάμιλτον.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Νέλσον Πικέ βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής στον κόσμο της Formula 1 αλλά για τους λάθος λόγους. Μία συνέντευξή του από τον Νοέμβριο του 2021 είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο κόσμος της F1 αντέδρασε άμεσα και… καταδίκασε τα λεγόμενα του Βραζιλιάνου, ο οποίος έχει μάλιστα αποκλειστεί από τα paddock των Grand Prix. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα δεύτερο βίντεο με ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του Πικέ προς τον Χάμιλτον για τη σεζόν του 2016 έκανε επίσης το γύρο του διαδικτύου.

Το ζήτημα πήρε τεράστιες διαστάσεις εντός της Βραζιλίας με την εθνική ένωση της LGBTQ+ κοινότητας να μηνύει τον Πικέ για ηθικές βλάβες. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως το 2022, ο Χάμιλτον έγινε επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση για κάποιον που έχει γεννηθεί εκτός της χώρας.

Το ζήτημα μάλιστα έφτασε στα δικαστήρια, με τον Πικέ να καταδικάζεται από τον δικαστή, Πέδρο Μάτος Αρούδο, για το ρατσιστικό του παραλήρημα κατά του Χάμιλτον. Ο Βραζιλιάνος καλείται να πληρώσει το ποσό των 5 εκατομμυρίων βραζιλιάνικων ρεάλ, που ισοδυναμεί με 880.000 ευρώ.

Το F1 Vlog τρέχει πλέον στην… πίστα του Gazzetta!

Δείτε το νέο επεισόδιο, με το πιο τρελό παρασκήνιο του αγώνα στη Σαουδική Αραβία αλλά και μία πρόταση-βόμβα για ελληνικό Grand Prix, στο που ακολουθεί…

Φωτογραφίες: lh44_insights

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό