21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Formula 1, Λεκλέρ: «Δεν άξιζα να είμαι στην pole position»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοσή του στις κατακτήριες δοκιμές του Σίλβερστον.

Για πρώτη φορά στο 2022, η Scuderia Ferrari βλέπει το μονοθέσιό της που είναι στην pole position στις κατατακτήριες δοκιμές να μην είναι αυτό του Σαρλ Λεκλέρ. Με έναν εντυπωσιακό γύρο στο τέλος του Q3, o Κάρλος Σάινθ έγινε ο 104ος διαφορετικός poleman στην ιστορία της Formula 1 – αποτέλεσμα που ξάφνιασε ακόμα και το Ισπανό!

O teammate του, Σαρλ Λεκλέρ, θα εκκινήσει τον αγώνα από την 3η θέση και παρά το θετικό αποτέλεσμα δεν ήταν ευχαριστημένος από την εμφάνισή του στο Q3.

«Είμαι απογοητευμένος με τις κατατακτήριες. Αλλά είμαι χαρούμενος για τον Κάρλος, έκανε πολύ καλή δουλειά σήμερα. Έχασα τον έλεγχο στον τελευταίο γύρο, ήξερα πως έπρεπε να τα δώσω όλα και δεν το έκανα. Δεν άξιζα να είμαι στην pole position. Η 3η θέση είναι μια καλή θέση να εκκινήσουμε αύριο κι ελπίζω να τα κάνουμε όλα σωστά», ανέφερε ο Μονεγάσκος.

Επιπλέον ο Λεκλέρ τόνισε τη σημασία που έχει η επιλογή της σωστής στρατηγικής για τον αγώνα της Κυριακής: «Έχουμε το ρυθμό και αν έχουμε καθαρό αγώνα τότε όλα θα πάνε καλά. Μία καλή εκκίνηση και σίγουρα η διαχείριση ελαστικών θα είναι σημαντικές επίσης. Η στρατηγική μπορεί να είναι ένα ή δύο pit-stop και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα επιλέξει τι. Ελπίζω να κάνουμε τη σωστή επιλογή και να επιστρέψουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε».

Ωστόσο ο 24χρονος δεν ανησυχεί για τη φθορά των ελαστικών: «Δεν ήταν πρόβλημα η φθορά στους προηγούμενους αγώνες, αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να το δείξουμε επειδή είχαμε κάποια προβλήματα. Αύριο ελπίζω να είναι η μέρα μας».

Ο μεγάλος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 17:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή. Ακολουθήστε όλη τη δράση του 10ου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο gMotion by Gazzetta με το LIVE από τις 16:30.

What a session at Silverstone 🤯@CarlosSainz55 👉 P1 @Charles_Leclerc 👉 P3 #essereFerrari 🔴 #BritishGP pic.twitter.com/vCwdfD1OfU

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) July 2, 2022

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό