16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Formula 1: Αποχαιρετά τα zero-pods η Mercedes;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γερμανική ομάδα θέλει να βελτιώσει τη δυναμική της στη φετινή σεζόν της F1 και εργάζεται σκληρά να φέρει αναβαθμίσεις στους επόμενους αγώνες.

Στη νέα εποχή της Formula 1, η Mercedes-AMG επέλεξε ένα πολύ διαφορετικό δρόμο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Η γερμανική ομάδα επέλεξε ξανά τη σχεδιαστική φιλοσοφία των zero-pods, που εκ των υστέρων αποδείχθηκε λανθασμένη. Το 2022 κατέκτησε μόλις μία pole position και μία νίκη σε Grand Prix και ως αποτέλεσμα το σερί 8 πρωταθλημάτων στους κατασκευαστές, τελείωσε.

Για τη φετινή χρονιά, ο σχεδιασμός zero-pod παρέμεινε στο μονοθέσιο και παρά τις αρχικές προσδοκίες, τα αποτελέσματα ήταν εξ’ αρχής απογοητευτικά. Έπειτα από δύο Grand Prix, ο καλύτερος τερματισμός της Mercedes είναι η 4η θέση του Τζορτζ Ράσελ στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας.

Από τις χειμερινές δοκιμές, είναι γνωστό, πως στο εργοστάσιο του Μπράκλεϊ εργάζονται σε ένα διαφορετικό concept αεροδυναμικής για την W14 E-Performance. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε τα zero-pods να εξαφανίζονται τελείως από τους επόμενους αγώνες.

Προς το παρόν είναι άγνωστη η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η γερμανική ομάδα, μα ανοιχτό για πολλούς το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τη φιλοσοφία της Red Bull Racing. Στο βίντεο debrief της γερμανικής ομάδας για τον αγώνα της Τζέντα, ο τεχνικός διευθυντής της, Μάικ Έλιοτ, εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας στο εργοστάσιο.

«Η αλλαγή του concept του μονοθεσίου σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα. Μετά τον αγώνα στο Μπαχρέιν, έπρεπε να αποδεχθούμε πως δεν ήμασταν στη θέση που θέλαμε. Έτσι, έπρεπε να κάνουμε διεξοδική έρευνα για το τι θα κάνει το μονοθέσιό μας να λειτουργεί σωστά. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, πως μπορούμε να αντλήσουμε επιπλέον απόδοση, διότι έχουμε μια μεγάλη διαφορά να καλύψουμε. Οι μηχανικοί είναι απασχολημένοι με την αεροδυναμική, το σχήμα του μονοθεσίου, τη γεωμετρία των sidepods, τη γεωμετρία του δαπέδου, μήπως έχουμε παραλείψει κάτι», είπε.

Home. ❤️ pic.twitter.com/VcDf6gxjeq

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) March 21, 2023

Ο Βρετανός τόνισε ακόμη περισσότερους τομείς που δουλεύουν νυχθημερόν για να αλλάξουν την τύχη της Mercedes: «Δουλεύουμε επίσης σκληρά και στον κόσμο της προσομοίωσης. Για παράδειγμα, θέτουμε τους σωστούς στόχους; Έχουμε χαράξει το σωστό δρόμο στην αεροδυναμική; Κοιτάμε επίσης και το μηχανικό set-up του μονοθεσίου. Υπάρχει κάτι που μας διέφυγε; Θέλουμε να δούμε τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε στο μονοθέσιο για να βρούμε απόδοση. Προσπαθούμε να φέρουμε τις αναβαθμίσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί θέλουμε να μαχόμαστε για τις πρώτες θέσεις. Αυτό θα το κάνουμε αν αποδεχθούμε πως δεν είμαστε εκεί που θέλουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε εκεί».

Το F1 Vlog τρέχει πλέον στην… πίστα του Gazzetta!

Δείτε το νέο επεισόδιο, με το πιο τρελό παρασκήνιο του αγώνα στη Σαουδική Αραβία αλλά και μία πρόταση-βόμβα για ελληνικό Grand Prix, στο που ακολουθεί…

Φωτογραφίες: Mercedes



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό