27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Formula 1 – Ακόμα δεν ξεκίνησε, η Audi απέλυσε τον επικεφαλής της ομάδας!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τυπικά αλλά και ουσιαστικά, η Audi υπάρχει μονάχα ως… προοπτική στον κόσμο της Formula 1. Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2022 την είσοδο της στον θαυμαστό κόσμο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά ακόμα δεν έχει να δείξει τίποτα ουσιαστικό σχετικά. Υπάρχει ως οργανισμός και γνωρίζουμε ότι από το 2026, οπότε και θα αλλάξουν οι κανονισμοί στην Formula 1 θα είναι έτοιμη να πάρει την θέση της στο grid αλλά όλα είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο. Αυτό δεν αφαιρεί το παραμικρό από την δουλειά που γίνεται στην ομάδα, τους στόχους που τίθενται εσωτερικά, την πίεση που υπάρχει και τις απαιτήσεις όχι μόνο από τους οπαδούς (τουλάχιστον όχι σε αυτό το σημείο) αλλά από την διοίκηση. Χαρακτηριστικά, αρκεί να αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα επικεφαλής της προσπάθειας της Audi, Andreas Seidl, απολύθηκε και την θέση του θα πάρει ο πρώην επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto.
Ο Binotto που βρισκόταν στο ανθρώπινο δυναμικό της Scuderia από το 1995 αλλά απολύθηκε από την θέση του team manager στο τέλος του 2022 έπειτα από μερικές απογοητευτικές, για τα δεδομένα της Ferrari, χρονιές. Φυσικά, από την απόλυση του Binotto δεν έχει αλλάξει κάτι δραστικά στην περίπτωση της Ferrari και αυτό ενδεχομένως να είναι ένδειξη ότι δεν έφταιγε ο Binotto αλλά καλύτερα να μην ξεκινήσουμε την συγκεκριμένη κουβέντα. Η ουσία είναι ότι έπειτα από 19 μήνες στο τιμόνι της Audi, ο Andreas Seidl αποτελεί παρελθόν, όπως και ο Oliver Hoffmann που ηγούνταν όλων των εταιριών της Sauber και στην θέση του πρώτου τοποθετείτε ο Mattia Binotto που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Audi θα αναλάβει καθήκοντα τόσο Chief Operating Officer όσο και Chief Technical Officer. Με πιο απλά λόγια θα είναι και team manager και τεχνικός διευθυντής και όπως αναφέρεται στην δήλωση της γερμανικής μάρκας θα είναι υπεύθυνος για την διοίκηση και την επιτυχία της ομάδας.

“Στόχος μας είναι να φέρουμε ολόκληρο το project σε ταχύτητες Formula 1 που σημαίνει ξεκάθαρες διοικητικές δομές, συγκεκριμένες ευθύνες και αποδοτικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ομάδα πρέπει να είναι σε θέση να δρα ανεξάρτητα και γρήγορα.”
Δήλωσε ο επικεφαλής της Audi, Gernot Dollner, για να συμπληρώσει ότι ο Mattias Binotto και τα 25 χρόνια εμπειρίας που διαθέτει σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον όπως η Scuderia Ferrari θα αποτελέσει αναμφίβολα μία εξαιρετική συνεισφορά στην προσπάθεια της Audi. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο πρώτος και μέχρι στιγμής μοναδικός οδηγός που έχει ανακοινωθεί από την Audi είναι ο Nico Hulkenberg ο οποίος υποθέτουμε πως επιλέχθηκε επίσης λόγω της εκτεταμένης πείρας του. Είναι προφανές ότι η Audi δεν θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα από την πρώτη χρονιά (αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί εκ προοιμίου, ιδίως όταν αλλάζουν δραστικά οι κανονισμοί) οπότε η εμπειρία των στελεχών που απαρτίζουν την ομάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό