22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ford – Mε σαφή κατεύθυνση προς την ηλεκτροκίνηση και αιχμή του δόρατος το νέο Explorer

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ford είναι μια εταιρεία με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η οποία διαθέτει ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον και σαφείς περιβαλλοντικούς στόχους όσον αφορά τα προϊόντα, αλλά και συνολικά το βιομηχανικό της αποτύπωμα παγκοσμίως. Στο πλαίσιο των δεδηλωμένων αυτών προκλήσεων και δεσμεύσεων που θέτουν ως άμεση προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, η Ford έχει αγκαλιάσει από νωρίς και με όλες της τις δυνάμεις τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας που θέτει στο επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση, διαθέτοντας ήδη από σήμερα μια πολυσυλλεκτική γκάμα επιβατικών και επαγγελματικών EV που πρόκειται να κλιμακωθεί τα προσεχή χρόνια.

Ανταποκρινόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο στην αυξανόμενη ζήτηση για οχήματα μηδενικών εκπομπών, η Ford υποστηρίζει έμπρακτα τον προσανατολισμό της στην ηλεκτρική κινητικότητα, θέτοντας ως στόχο να διαθέσει 600.000 EV σε ετήσια βάση μέχρι τα τέλη του 2023. Από αυτά, τα 270.000 θα ανήκουν στην οικογένεια της δημοφιλούς Mustang Mach-E στις αγορές της Β. Αμερικής, την Ευρώπη και την Κίνα, ενώ σε 150.000 αναμένεται να ανέλθουν οι παραδόσεις του F-150 Lightning στις αγορές της Β. Αμερικής. Την ίδια στιγμή, 150.000 Transit EV θα διατεθούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και την Ευρώπη, ενώ σε 30.000 μονάδες θα ανέλθουν στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης οι πωλήσεις του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού Explorer, του οποίου ο ρυθμός παραγωγής θα αυξηθεί σημαντικά το 2024.

Ειδικά για την Ευρώπη, εκτός από το νέο Explorer, η Ford έχει δεσμευτεί ρητά ότι θα προσφέρει 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2024. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία επενδύει στη γηραιά ήπειρο αλλά και σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2022 έως το 2026 για την ανάπτυξη και παραγωγή τολμηρών και προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών, κλιμακώνοντας την παγκόσμια παραγωγή EV σε πάνω από 2.000.000 ετησίως μέχρι το 2026. Ταυτόχρονα, η Ford συνεχίζει να λαμβάνει πρωτοβουλίες και να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο με εστίαση στο δεδηλωμένο στόχο της να καταστεί μία εταιρεία βιώσιμη και ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.

Νέα εποχή ηλεκτροκίνησης για τη Ford με το νέο Explorer

Το νέο Explorer, ένα EV το οποίο ανοίγει το δρόμο για μία ολοκαίνουργια σειρά εμβληματικών ηλεκτρικών οχημάτων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις αμερικανικές ρίζες της Ford και έχουν σχεδιαστεί για την Ευρώπη, θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δρόμο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της εταιρείας στην Ευρώπη μέχρι το 2030. χεδιασμένο και κατασκευασμένο από τη Ford στη Γερμανία, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Explorer προσφέρει μια μοναδική ψηφιακή εμπειρία, βοηθώντας οδηγούς και επιβάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι και ξεκούραστοι. Έτοιμο για ταξίδια περιπέτειας και με αποθηκευτικό χώρο 450 περίπου λίτρων στην πενταθέσια διάταξη, το νεότερο ηλεκτρικό όχημα της Ford είναι ιδανικό για εξερεύνηση στην πόλη και όχι μόνο.

Η φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση του νέου Explorer συνδυάζεται με ένα υπερσύγχρονο εσωτερικό, με υλικά και χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως τα κομψά σπορ καθίσματα και μια εξελιγμένη μπάρα ήχου, η οποία συναντάται περισσότερο στα επαναστατικά concept cars παρά σε οικογενειακά οχήματα. Όλα αυτά συνδυάζονται με δυνατότητα ταχείας φόρτισης από 10 – 80% σε μόλις 25 λεπτά περίπου, πρόσβαση, έως το επόμενο έτος, σε 500.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και δύο διαθέσιμες εκδόσεις με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό