35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ford F-150 Lightning Supertruck – Η τρέλα πάει στο βουνό τελικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Γνωρίζουμε ότι η Ford θα λάβει μέρος στην 102η ανάβαση στο Pikes Peak και γνωρίζουμε ότι θα το κάνει με ένα ειδικό F-150 Lightning καθώς αμφότερα επιβεβαιώθηκαν πριν από μερικούς μήνες χωρίς όμως περισσότερες πληροφορίες. Το μόνο που είχε ανακοινώσει η αμερικανική εταιρία τον περασμένο Μάρτιο είναι ότι το αγωνιστικό με το οποίο θα λάβει μέρος στο Pikes Peak International Hillclimb ονομάζεται F-150 Lightning EV Demonstrator και επιτέλους, αρκετούς μήνες μετά, δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες ώστε να έχουμε εικόνα περί τίνος πρόκειται. Παράλληλα, επειδή δεν μπορεί να το κρύψει πλέον, πρόσθεσε στο όνομα του αγωνιστικού μία πολύ σημαντική λέξη, οπότε αυτό έγινε το F-150 Lightning Supertruck EV Demonstrator.

Είναι σαφές λοιπόν ότι το όχημα με το οποίο η Ford θα προσπαθήσει να κατακτήσει μία από τις πιο δύσκολες κορυφές στον κόσμο των motorsports βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό F-150 Lightning αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το Supertruck μοιράζεται εξίσου λίγα κοινά με το μοντέλο παραγωγής, όσα μοιράζεται το κτηνώδες Supervan με το Ford Transit. Η σιλουέτα του δεύτερου κατά σειρά “demonstrator” λοιπόν θυμίζει το F-150 Lightning, όπως και το εμπρός μέρος με την χαρακτηριστική κάθε γρίλια αλλά από εκεί και πέρα, το Supertruck είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό. Το εξωφρενικό αλλά απολύτως λειτουργικό bodykit που αποτελείται από νέα μάσκα, αεραγωγούς στην θέση των φωτιστικών σωμάτων, νέους προφυλακτήρες, ένα γιγαντιαίο splitter μπροστά, νέο καπό, τεράστια μαρσπιέ, διαχύτη στο πίσω μέρος και μία σχεδόν κωμικά μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος το κάνει ξεκάθαρο αυτό.

Το αποτέλεσμα των εκτενέστατων επεμβάσεων των αεροδυναμιστών στην φιγούρα του F-150 Lightning είναι η παραγωγή πάνω από 2.100 κιλών downforce στα 240 km/h και δυστυχώς, αυτή είναι η μοναδική επιπλέον πληροφορία που κάνει γνωστή η αμερικανική εταιρία. Δεν γνωρίζουμε λοιπόν αν κάτω από την άκρως εντυπωσιακή επιφάνεια κρύβεται το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο του SuperVan ή ακόμα και αν αυτό είναι στην μορφή με τους τέσσερεις ηλεκτροκινητήρες και τα 2.000 άλογα ή σε αυτήν με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες και τα 1.400 άλογα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ford δεν αστειεύεται με την συμμετοχή της στο Pikes Peak International Hillclimb καθώς πίσω από τα χειριστήρια του F-150 Lightning Supertruck EV Demonstrator θα βρίσκεται ο Romain Dumas. Ένας από τους καταλληλότερους ανθρώπους γι’ αυτή την δουλειά δεδομένου ότι δίπλα από το όνομα του αναγράφεται η περιγραφή “κάτοχος του ρεκόρ”. Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι η επίσημη πρεμιέρα του Supertruck θα λάβει χώρα στις κατατακτήριες δοκιμές πριν τον αγώνα στις 23 Ιουνίου, οπότε ελπίζουμε ότι τότε η Ford θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό