20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ford: Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες θα γίνουν η ηγέτιδα δύναμη στον χώρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley δήλωσε πως οι κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι οι κύριοι ανταγωνιστές της τόσο σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσο και συνολικά στη παραγωγική διαδικασία, τονίζοντας πως καμία αυτοκινητοβιομηχανία δε μπορεί αυτή τη στιγμή να ανταγωνιστεί τις κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Όπως είπε:
Πιστεύω ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας. Ούτε η GM, ούτε η Toyota. Οι Κινέζοι θα γίνουν η νέα δύναμη στον χώρο και οφείλουν οι πάντες να το αντιληφθούν εγκαίρως πριν να είναι πολύ αργά.
Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, διαθέτει αυτή τη στιγμή τις καλύτερες τεχνολογίες στον τομέα των μπαταριών και κυριαρχεί στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων
είπε ο Farley που ανέφερε τις BYD, Geely, Great Wall, Changan και SAIC ως τις καλύτερες κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα.

Σύμφωνα με τον Farley, προκειμένου η Ford να μπορέσει να νικήσει τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες χρειάζεται διακριτικό σήμα, το οποίο πιστεύει ότι έχει, ή χαμηλότερο κόστος. Ωστόσο αναρωτήθηκε:
Αλλά πώς θα τους νικήσεις στο κόστος αν η κλίμακα τους είναι πενταπλάσια από τη δική σου; Οι Ευρωπαίοι άφησαν τις Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να μπουν στην αγορά της Ευρώπης και έτσι τώρα σημειώνουν σημαντικές πωλήσεις σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.
Η Ford ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο πως θα επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας τεχνολογία της κινέζικης CATL για την παραγωγή μπαταριών χαμηλότερου κόστους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό