24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ford: Επένδυση 4,5 δισ. δολαρίων στην Ινδονησία για εργοστάσιο νικελίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ford προχώρησε σε συμφωνία με την PT Vale Indonesia για τη κατασκευή ενός εργοστασίου επεξεργασίας νικελίου στην Ινδονησία, ύψους 4,5 δισ. δολαρίων. Στην επένδυση θα συμμετάσχει και η κινεζική Zhejiang Huayou Cobalt.
Το νικέλιο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την ηλεκτροκίνηση, με την Ford να θέλει να ανεβάσει τη συμμετοχή της στον κλάδο της μέχρι το 2030.
Η επένδυση είναι η πρώτη της Μπλε Οβάλ εταιρίας στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας και υπογραμμίζει την αυξανόμενη ζήτηση από μεριάς των αυτοκινητοβιομηχανιών για πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της τιμής ενός αυτοκινήτου, με στόχο να μειώσουν το κόστος και να καλύψουν τη διαφορά με την Tesla.

Στόχος της συνεργασίας είναι να επιτευχθεί η προμήθεια του νικελίου που απαιτείται για την παραγωγή 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford ετησίως, μέχρι το τέλος του 2026.
Η Ινδονησία, η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα νικελίου παγκοσμίως, προσπαθεί να αναπτύξει βιομηχανίες, με απώτερο στόχο την παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα εγκατασταθεί στη Pomalaa, στο νοτιοανατολικό Σουλαουέζι, όπου η PT Vale λειτουργεί ορυχείο νικελίου. Η PT Vale και η Zhejiang Huayou ξεκίνησαν την κατασκευή του εργοστασίου τον περασμένο Νοέμβριο και η εμπορική λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει το 2026.
Οι εταιρείες δεν ανέφεραν το ποσό θα επενδύσει η Ford στο εργοστάσιο, το οποίο αναμένεται να παράγει 120.000 τόνους ετησίως μικτού ιζήματος υδροξειδίου, ένα υλικό που εξάγεται από το μετάλλευμα νικελίου για χρήση σε μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Η Ford μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το νικέλιο που χρησιμοποιούμε στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων εξορύσσεται, παράγεται με τα ίδια πρότυπα ESG ως μέρος των δραστηριοτήτων μας σε όλο τον κόσμο,
δήλωσε o επικεφαλής κυβερνητικών υποθέσεων της Ford.
Η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές μη επεξεργασμένου νικελίου από το 2020, προκειμένου να διασφαλίσει τον εφοδιασμό των υφιστάμενων και δυνητικών επενδυτών, ενώ παράλληλα “φλερτάρει” με παγκόσμιους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η Tesla και ο κινεζικός όμιλος BYD.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό