23.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Food News: Τρία γευστικά νέα που αξίζουν της προσοχής σου

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέος executive chef στον Proveleggios, μία focacceria στο κέντρο της πόλης, ανατρεπτικές umami γεύσεις στην πόρτα μας με διάσημη υπογραφή.

Νέα σεζόν και σιγά σιγά αρχίζουν να ξετυλίγονται οι νέες γευστικές ιστορίες που θα μας συντροφεύσουν αυτή τη χρονιά. Χειροποίητή focaccia γεμισμένη με λαχταριστά ιταλικά προϊόντα μας πάει μία βόλτα από Ιταλία, ο Δημήτρης Κατριβέσης φέρνει την ιαπωνοπερουβιανή κουζίνα του στην πόρτα μας, ο Proveleggios περνάει στη νέα του εποχή με τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη στο τιμόνι του. Και όσο προχωρούν οι μέρες θα έχουμε πολλά ακόμη να πούμε και να ζήσουμε και φυσικά να στα μεταφέρουμε όπως ακριβώς τα βιώσαμε μέσα από αυτή τη στήλη.

Μία γευστική βόλτα στις Κυκλάδες με αύρα από αστέρια Michelin στην αθηναϊκή Ριβιέρα

https://www.instagram.com/p/C_7uYDAIjM6/Focacceria Napul’e στο Σύνταγμα

Ένα ολοκαίνουριο street food project που έγινε talk of the town πριν καλά καλά ανοίξει τις πόρτες του. Ο λόγος για το Focacceria Napul’e by Francesco Granata, που ουσιαστικά αποτελεί το νέο γευστικό εγχείρημα του συνιδιοκτήτη του γνωστού ιταλικού εστιατορίου Napul’e στη Βάρη. Όπως είναι σαφές και από το όνομα, ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής εδώ είναι η χειροποίητη focaccia που γεμίζεται με κορυφαίας ποιότητας ιταλικά προϊόντα και μας παρασύρει να τη δοκιμάσουμε σε όλες τις πιθανές εκδοχές. Στο μενού υπάρχουν και arancini σε συγκεκριμένες γεύσεις, ενώ δεν λείπουν ο ποιοτικός καφές, τα κρασιά και κάποια cocktails. Καθώς το Focacceria Napul’e άνοιξε πριν λίγες μόνο ημέρες, σύντομα θα σου έχουμε και επί τόπου γευστική ανταπόκριση!

Info: Ανάργυρου Πετράκη 30, Αθήνα, 2103316161

Ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο μας συστήνει στην ουσία του luxury slow living στην Κύθνο

https://www.instagram.com/p/C_-lWprI3aC/Αλλαγή σκυτάλης στον Proveleggios

Ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες και μάλιστα μέσα από ένα IG post του ίδιου του εστιατορίου, ο νέος executive chef του Proveleggios, ο οποίος καλείτε να περάσει το δημοφιλές meeting point του Μεταξουργείου στην επόμενη μέρα του, στη μετά Σωτήρη Κοντιζά εποχή του δηλαδή. Πρόκειται για τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Καρακατσάνη (βλ. το άρτι αφιχθέν Αθηναϊκή Ταράτσα, το Ami Gastroteque και φυσικά το Monk’s Beard, που είχε κάνει πολύ μεγάλο θόρυβο στους γαστρονομικούς κύκλους πριν καταστραφεί ολοσχερώς σε φωτιά πριν από περίπου έναν χρόνο). Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του σεφ «Τον Proveleggios τον αγάπησα από το ξεκίνημά του γιατί ήξερε πάντα να σερβίρει αληθινό και νόστιμο φαγητό. Και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω -παρότι στο μενού θα αλλάξουν όλα. Δεν θα πω περισσότερα ακόμα, μόνο πως θα είναι βασισμένο στην ανάμνηση. Και όχι μόνο τη δική μου», οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναμένουμε τη συνέχεια, αρχής γενομένης τον Οκτώβριο.

Info: Παραμυθίας 11, Αθήνα, 2105234749

Ο Δημήτρης Κατριβέσης ξαναχτυπά

Το La Pantera Negra του Δημήτρη Κατριβέση, με ναυαρχίδα την ιαπωνοπερουβιανή Nikkei κουζίνα, επανέρχεται δυναμικά με 10 νέες ανατρεπτικές fusion προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία delivery στο σπίτι ή το γραφείο, κάθε στιγμή της ημέρας. Με παρουσία σε όλες τις πλατφόρμες delivery, αλλά και μέσα από το site, πλέον, με το νέο διευρυμένο ωράριο παραγγελιών από τις 13.00 μ.μ., μπορείς να ζήσεις την “LPN” (La Pantera Negra) εμπειρία από το lunch break έως το βραδινό γεύμα. Ανακάλυψε την τέλεια ισορροπία μεταξύ των λεπτών, umami γεύσεων της ιαπωνικής κουζίνας και της πικάντικης, ζωντανής γεύσης της περουβιανής, μέσα από τα νέα πιάτα του La Pantera Negra, όπως το Ginger Chicken Chow Mein Noodles με Wok sauce, ψητό κοτόπουλο, ginger, edamame, κόκκινο λάχανο, sesame oil, chili πιπεριά, ginger oil, φρέσκο κρεμμύδι, καρότο, soy sauce, αυγό και lemon zest ή το Shrimp Aguachile με μαριναρισμένες γαρίδες με amazu ponzu, Αquachile, edamame, πίκλα ραπανάκι & κρεμμύδι, αγγούρι και lemon zest.

Info: www.lapanteranegra.gr



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό