26.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Fisker Ocean Force E – Η πιο σκληροπυρηνική πλευρά του

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Fisker πέρασε από πολλά και ψηλά κύματα για να φτάσει στο σημείο που είναι τώρα και να προσπαθεί να ξαναχτίσει το όνομα της. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα διαδραματίσει το νέο Ocean που διεκδικεί ήδη τον τίτλο του SUV με την μεγαλύτερη αυτονομία στην Ευρώπη αλλά το “Force E” που παρουσιάζει η εταιρία τώρα, μας δείχνει μία εντελώς διαφορετική πλευρά του αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Με το Ocean Force E η Fisker θέλει να διευρύνει την κατηγορία των SUVs σε περιοχές που μέχρι τώρα κυριαρχούνται από θερμικές προτάσεις με σαφώς πιο… σκληροπυρηνικό look αλλά και εξίσου αναβαθμισμένες off-road δυνατότητες όπως μπορείς να διαπιστώσεις και από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Καταρχάς, η Fisker έχει χαρίσει στο Ocean Force E σημαντικά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος ενώ βελτιωμένες είναι και οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής. Οι… ασφάλτινοι τροχοί έχουν αντικατασταθεί από ένα σετ με 20άρες, ενισχυμένες ζάντες ελαφρού κράματος οι οποίες ντύνονται με εκτός δρόμου ελαστικά διαμέτρου 33 ιντσών αλλά τα “διαπιστευτήρια” του Ocean Force E δεν περιορίζονται σε αυτά που βλέπεις καθώς ολόκληρο το πάτωμα του οχήματος προστατεύεται από μία πλάκα τιτανίου ενώ αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση ώστε να αντέχει την καταπόνηση. Η Fisker δεν έχει αποκαλύψει το εσωτερικό του “Force E” αλλά το πακέτο που προσφέρει περιλαμβάνει νέα, ανθεκτικά υλικά, προστατευτικά από καουτσούκ για το πάτωμα της καμπίνας και επιπλέον χειρολαβές ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμο και ένα καλάθι για την οροφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επέκταση του αποθηκευτικού χώρου.

Fisker Ocean Force-E package; 2023; Fisker Inc.

Το Ocean Force E βασίζεται στην “Extreme” έκδοση του ηλεκτρικού SUV που χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) που παράγουν συνδυαστικά 560 ίππους  και χάρη στην μεγάλη μπαταρία, προσφέρει αυτονομία 707 χιλιομέτρων. Δεν γνωρίζουμε αν τα νούμερα αυτά ισχύουν και στην off-road έκδοση αλλά αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το Force E πακέτο εξελίσσεται από το “Magic Works” τμήμα της Fisker στην Αγγλία και όταν λανσαριστεί επίσημα στην αγορά, θα μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και εκ των υστέρων, σε οποιοδήποτε τετρακίνητο Ocean Ultra ή Extreme με το ανάλογο κόστος. Όπως λέει και ο πρόεδρος και CEO της μάρκας, Henrik Fisker, “υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσει κανείς την φύση απ’ ότι εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό