15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Fisker Ocean – Το ηλεκτρικό SUV με την μεγαλύτερη αυτονομία

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπάρχουν τρόποι για να κερδίσεις την προσοχή του αγοραστικού κοινού ως μία μάρκα χωρίς αναγνωρισιμότητα. Για παράδειγμα, ένας είναι το τολμηρό design και ένας άλλος τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και η Fisker δοκιμάζει τα πάντα ώστε να μπορέσει να διεισδύσει σε μία τρομερά ανταγωνιστική κατηγορία που όχι μόνο δεν είχε πρότερη παρουσία αλλά θα πρέπει να σταθεί απέναντι σε καταξιωμένες αλλά και νέες εταιρίες από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Κίνα! Αυτό είναι λοιπόν το Fisker Ocean, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά τους ερχόμενους μήνες σε προνομιακή τιμή, βοηθούμενο και από το γεγονός ότι θα κατασκευάζεται στην Αυστρία.

Στην βασική του εκδοχή, την “Sport”, το Fisker Ocean θα προσφέρει σχεδόν 280 ίππους από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον εμπρός άξονα και μία μπαταρία που σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα παρέχει αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων. Καθόλου άσχημα για μία entry-level πρόταση. Η “Ultra” έκδοση προσθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα με αποτέλεσμα η ιπποδύναμη να αυξάνεται στα 550 άλογα ενώ η μεγαλύτερη μπαταρία προσφέρει 610 χιλιόμετρα αυτονομίας ανάμεσα στις φορτίσεις. Στην κορυφαία, “Extreme” έκδοση, η ιπποδύναμη αυξάνεται περαιτέρω στα 560 άλογα και η αυτονομία στα 707 χιλιόμετρα και αυτή ακριβώς η έκδοση είναι που χαρίζει στο Fisker Ocean τον τίτλο του ηλεκτρικού SUV με την μεγαλύτερη εμβέλεια στην Ευρώπη!

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε καθώς η Fisker τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της πιστοποίησης των τεχνικών χαρακτηριστικών (που συμπεριλαμβάνουν βεβαίως και τους χρόνους φόρτισης). Αυτό που γνωρίζουμε αφού το Ocean βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας είναι πως το design έχει αρκετά, ενδιαφέροντα στοιχεία ενώ σε πολύ υψηλό επίπεδο βρίσκεται και ο εξοπλισμός με μία περιστρεφόμενη οθόνη 17.1 ιντσών, πανοραμική ηλιοροφή και πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων και τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, που δημιουργούν ένα ελκυστικό πακέτο. Αν και πότε θα γίνει διαθέσιμο το Fisker Ocean στην δική μας αγορά, παραμένει άγνωστο αλλά καθώς μιλάμε για μία νεοσύστατη εταιρία που τώρα προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της, θα χρειαστεί υπομονή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό