21.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

FIFA Ranking: Ανέβηκε η Εθνική Ελλάδας, σε ποια θέση βρίσκεται

Ειδήσεις Ελλάδα

Σημαντική άνοδος για την Εθνική Ελλάδας στο FIFA Ranking. Η «γαλανόλευκη»… αναρριχήθηκε κατά έξι θέσεις στην ανανεωμένη κατάταξη μετά τα ματς του Σεπτεμβρίου για το Nations League, φτάνοντας στην 48η θέση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε την Φινλανδία και την Ιρλανδία, βγαίνοντας αλώβητο από τις εν λόγω αναμετρήσεις, συλλέγοντας τις σημαντικές νίκες. Μετά από τις σπουδαίες εμφανίσεις, η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην 48η θέση, πράγμα που την θέτει σε τροχιά εισόδου στο Pot 2 των προκριματικών του Μουντιάλ 2026. Σε περίπτωση που το εν λόγω σενάριο λάβει… σάρκα και οστά, τότε η «γαλανόλευκη» θα έχει περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει πιο βατούς αντιπάλους στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για την ιστορία, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην πρώτη 15άδα, παραμένοντας αμετάβλητη. Στην 1η θέση δεσπόζει η Αργεντινή, η οποία ήταν η νικήτρια του Μουντιάλ 2022. Ακολουθεί η Γαλλία, η οποία ήταν φιναλίστ στο πιο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η νικήτρια του Euro2024, Ισπανία.

Η Αγγλία είναι στην 4η θέση και είναι η προσεχής αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Nations League (Πέμπτη 10/10, 21:45 – Γουέμπλεϊ, Λονδίνο). Οι δύο έτερες αντίπαλές ομάδες – των οποίων επικρατήσαμε -, η Ιρλανδία και η Φινλανδία, βρίσκονται στην 62η και 64η θέση της κατάταξης, αντίστοιχα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό