27 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

FIFA και Konami προχωράνε μαζί, μετά το «διαζύγιο» της Ομοσπονδίας με την EA Sports

Ειδήσεις Ελλάδα

FIFA και Konami ανακοίνωσαν την κοινή τους πορεία για το eFootball.

H FIFA διανύει ξεχωριστούς δρόμους με την EA Sports εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, με την γνωστή ομάδα ανάπτυξης να αφήνει πίσω της τη σειρά ποδοσφαιρικών παιχνιδιών FIFA και να την κυκλοφορεί με την ονομασία EA Sports FC. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως αναζητά νέο συνεργάτη και πριν από μερικές ώρες ανακοίνωσε πως προχωράει με την Konami σε μια συμφωνία που αφορά το eFootball και το κομμάτι των eSports. Συγκεκριμένα, η Konami θα είναι ο επίσημος συνεργάτης της FIFA για το FIFAe World Cup eSports Tournament που θα διοργανωθεί μέχρι τα τέλη της χρονιάς σε κινητά και κονσόλες.

«Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η παγκόσμια κοινότητα του ποδοσφαίρου στα eSports», δήλωσαν οι δύο εταιρείες. Ο Koji Kobayashi, επικεφαλής της Konami, δήλωσε πως «ως εταιρεία συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη παιχνιδιών ποδοσφαίρου και με έμφαση και στα eSports και είμαστε χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε να προωθούμε το eFootball σε μια νέα διάσταση μέσω αυτής της συνεργασίας για το FIFAe. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως την FIFA που μας έδωσε αυτήν την ευκαιρία και περιμένουμε με αγωνία την έναρξη των αγώνων».

Από την πλευρά του, ο Romy Gai, μίλησε εκ μέρους της FIFA και σημείωσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Konami. Αυτή η συνεργασία ταιριάζει απόλυτα με την αποστολή μας να προωθούμε το ποδόσφαιρο παγκοσμίως και με κάθε τρόπο. Πιστεύουμε σε ένα συμπεριληπτικό οικοσύστημα που θα επιτρέπει σε διαφορετικές κοινότητες να συμμετέχουν στα τουρνουά FIFAe».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό