24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Fiat Topolino by Gavarini – Ένα παιχνίδι για πλούσιους

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Fiat Topolino είναι ήδη εξωφρενικά χαριτωμένο. Νομίζω κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ναι, είναι ένα ανασχεδιασμένο Citroen Ami και ναι, δεν διεκδικεί βραβεία ούτε για την αυτονομία του που δεν υπερβαίνει τα 75 χιλιόμετρα, ούτε για την ταχύτητα του που σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά τα 45 km/h, ούτε για την επιτάχυνση του που ας πούμε ότι κάτι κάνει. Το Fiat Topolino είναι όμως ένα fashion icon. Ένα λιλιπούτειο τετράτροχο που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά και σου φτιάχνει την διάθεση χωρίς να προσπαθεί και ταυτόχρονα, μία εξαιρετική βάση για όποιον coachbuilder θέλει να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό. Όπως για παράδειγμα η Garavini που αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη σύγχρονη εκδοχή του κλασικού ιταλικού “spiaggina” και χρησιμοποίησε ως καμβά το Topolino.

Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο μοντέλο είναι κάτι περισσότερο από φόρος τιμής στο παρελθόν: αναπαριστά μία αναγέννηση της Dolce Vita, ένα μείγμα αριστοτεχνίας, κομψότητας και ελευθερίας που δεν γνωρίζει σύνορα ή εποχές. Η απόφαση της Garavini να ασχοληθεί με την μεταμόρφωση του Topolino δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η ιταλική μάρκα έχει αναλάβει περίπου το ίδιο έργο πολλάκις στο παρελθόν. Όπως και τότε έτσι και τώρα, η Garavini το κάνει με σεβασμό στην ιστορία (την δικιά της και του ίδιου του μοντέλου) και απόλυτη προσήλωση στις χάρες και τις αρετές ενός μοντέρνου κλασικού – έστω και εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής.

Το Fiat Topolino της Garavini χαρακτηρίζεται εξωτερικά από τον συνδυασμό του έντονου, σκούρου μπλε με το λευκό και φυσικά, την ριγέ υφασμάτινη οροφή στα ίδια χρώματα. Ο ιταλικός οίκος υιοθέτησε ένα εντελώς διαφορετικό design τόσο για το εμπρός όσο και για το πίσω μέρος, με το πρώτο να διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα και νέα LED φώτα ομίχλης  ενώ στο πίσω μέρος, κυριαρχούν οι δύο ανισομεγέθεις κύκλοι που μοιάζουν με ηχεία αλλά ο ακριβής λόγος ύπαρξης και η λειτουργία τους δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Παρόμοια είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, που δίνει την αίσθηση… υψηλής ραπτικής αλλά χωρίς να παραμελούνται χαρακτηριστικά όπως η πρακτικότητα, η ευρυχωρία και η ευχρηστία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά στα αφαιρούμενα προσκέφαλα που εκτελούν και καθήκοντα μαξιλαριού παραλίας ενώ από την άλλη, το ξύλινο πάτωμα του ανοιχτού χώρου αποσκευών φέρνει στο μυαλό πανάκριβα ταχύπλοα που διασχίζουν τα γαλανά νερά της νότιας Ιταλίας.

Εννοείται πάντως ότι το Topolino της Garavini δεν είναι φθηνό. Η ιταλική εταιρία ζητά από τους 10 πρώτους επίδοξους ιδιοκτήτες €45.000 επιπλέον του κόστους του Fiat Topolino αν και τονίζει πως κάθε ένα από τα οχήματα θα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο σύμφωνα με τις επιθυμίες και το γούστο του πελάτη. Δεν διευκρινίζει αν θα κατασκευαστούν μόλις 10 ή αν μετά τα πρώτα 10 αλλάζει η τιμή του οχήματος, οπότε αυτές τις πληροφορίες έχουμε και αυτές μοιραζόμαστε τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό