28.6 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Fiat Panda 4×40° – Τιμώντας 40 χρόνια ιστορίας!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ας μιλήσουμε για το Fiat Panda. Η πρώτη γενιά, το αυθεντικό Panda, παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 1980 αν και λανσαρίστηκε στην ιταλική αγορά τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους και δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να κερδίσει την καρδιά του αγοραστικού κοινού. Μικρό, προσιτό, χρηστικό, ανθεκτικό και απλό, το Fiat Panda ήταν για την δεκαετία του ’80 ότι ήταν το Citroen 2CV για την δεκαετία του ’50: ένας ακούραστος, πάντοτε πρόθυμος και φθηνός στην συντήρηση και λειτουργία εργάτης. Το αποκορύφωμα της πρώτης γενιάς ήρθε πριν από 40 χρόνια με το Panda 4×4 και γι’ αυτό η Fiat γιορτάζει την συγκεκριμένη επέτειο με την ειδική έκδοση που βλέπεις στις φωτογραφίες. Πώς να μην γιορτάσεις τα γενέθλια ενός μοντέλου που έχει πουλήσει σχεδόν 800.000 αυτοκίνητα τα 40 χρόνια που κυκλοφορεί;

Το Panda 4×40° βασίζεται στην τετρακίνηση έκδοση της 3ης γενιάς του εμβληματικού hatchback που είτε το πιστεύεις είτε όχι, κυκλοφορεί χωρίς σημαντικές αλλαγές από το 2011. Έχουμε λοιπόν ένα Panda Cross το οποίο είναι βαμμένο σε αυτό το ρετρό “Ivory” χρώμα και εξοπλίζεται με τις ιδιαίτερες αλλά ταιριαστές ζάντες ελαφρού κράματος 15 ιντσών που έχουν βαφτεί στο χρώμα του αμαξώματος και διαθέτουν πλαστικά προστατευτικά για το κέντρο του τροχού. Το αμάξωμα έχει διανθιστεί με διάφορες κόκκινες λεπτομέρειες που χαρίζουν λίγο περισσότερο χαρακτήρα ενώ το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα, όπου κυριαρχεί η ίδια απόχρωση του λευκού με κόκκινες ραφές στα καθίσματα και διάφορα χαριτωμένα διακοσμητικά στις επενδύσεις.

Στον standard εξοπλισμό της ειδικής έκδοσης βρίσκουμε το δερμάτινο τιμόνι, τον δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων, μία οθόνη 7 ιντσών για το σύστημα infotainment, σύστημα αυτόματου κλιματισμού, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέφτες, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες και αισθητήρες παρκαρίσματος στο πίσω μέρος που σημαίνει ότι είναι όσο… full-extra μπορεί να γίνει ένα Panda τη σήμερον ημέρα. Το περίεργο είναι ότι η Fiat δεν κάνει λόγο για τα μηχανικά του Panda 4×40° Limited Edition αν και αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την χώρα μας αφού η ειδική έκδοση θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στις αγορές της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Άγνωστη παραμένει και η τιμή του μοντέλου αν και με δεδομένο ότι θα κατασκευαστούν μόλις 1.983 κομμάτια (τιμώντας το έτος “γέννησης” του Panda 4×4) και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συλλεκτικό, δεν θα μας έκανε εντύπωση αν ήταν κατά τι υψηλότερη από αυτήν ενός standard Panda Cross.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό