16.8 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Fiat 500e και Giorgio Armani – Με οδηγό την Ιταλική κομψότητα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η προώθηση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων είναι καίριας σημασίας για την δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος και γι’ αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Fiat. Το ταξίδι εξηλεκτρισμού της ιταλικής εταιρίας έχει χτιστεί πάνω σε δύο βασικές αρχές: επαναπροσδιορισμός της ιδέας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα, ο επαναπροσδιορισμός του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα από τον φακό της ομορφιάς καθώς η ομορφιά προκαλεί συναισθήματα και κάνει την οδήγηση όχι μόνο συναρπαστική και ελκυστική αλλά και ηθικά σωστή. Με αυτό το όραμα και αυτή την αποστολή η Fiat παρουσιάζει σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή, το 500e Giorgio Armani Collector’s Edition – ένα αρμονικό μίγμα κομψότητας και στιλ, την απόλυτη ενσωμάτωση του σχεδιασμού “Made in Italy” σε 4 ρόδες που συμπίπτει όχι μόνο με τους εορτασμούς για τα 125 χρόνια της Fiat αλλά και με τα 90α γενέθλια του Armani!

Δεν είναι όμως μόνο το design του Fiat 500e Giorgio Armani Collector’s Edition “Made in Italy” καθώς το μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο οπότε ως κάτι αυθεντικά “Made in Italy” δεν είναι μονάχα ένα εργαλείο – στην προκειμένη περίπτωση, ένα απλό μέσο μετακίνησης. Η νέα ειδική έκδοση είναι μία δήλωση, το τελικό αποτέλεσμα πολλών μηνών δουλειάς τόσο από τον φημισμένο σχεδιαστή όσο και από την ομάδα της Fiat. Ένα όχημα που δημιουργήθηκε με την ίδια εμμονή στη λεπτομέρεια και με την ίδια αφοσίωση στην ποιότητα με μία κολεξιόν μόδας. Ένας αρμονικός συνδυασμός υλικών, χρωμάτων, ακρίβειας και στιλ με σχεδιαστικά στοιχεία αποκλειστικά για την ειδική έκδοση η οποία, αξίζει να σημειώσουμε, θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα αποκλειστικά το 2025. Οι τυχεροί που θα την κάνουν δική τους δε, θα λάβουν και μία επιστολή υπογεγραμμένη από τον Olivier Francois και τον Giorgio Armani!

Για το 500e Giorgio Armani Collector’s Edition έχουν δημιουργηθεί δύο ειδικά, αποκλειστικά χρώματα που αναβαθμίζουν περαιτέρω το design του κομψού hatchback. Ένα μοντέρνο και τεχνικά προηγμένο σκούρο πράσινο που εκφράζει το απαράμιλλο στιλ του Giorgio Armani και ένα κεραμικό “Greige”, μία σοφιστικέ απόχρωση που συνδυάζει το γκρι και το μπεζ που αντικατοπτρίζει το πνεύμα της συνεργασίας. Για το αμάξωμα, οι Ιταλοί σχεδιαστές εστίασαν στην ελαχιστοποίηση των αντιθέσεων και των διακοσμητικών δημιουργώντας ένα λιτό, μονοχρωματικό look που συμμορφώνεται πλήρως με την αισθητική του Armani. Κοιτάζοντας το 500e Giorgio Armani Collector’s Edition απ’ έξω, το πιο χαρακτηριστικό σημείο του είναι φυσικά οι τροχοί με το έντονο λογότυπο “GA” να κυριαρχεί στο βλέμμα λειτουργώντας τόσο ως σημείο εστίασης όσο και ως αεροδυναμικό βοήθημα χάρη στην τρισδιάστατη επιφάνεια τους και είτε συμφωνείς με την Fiat που αναφέρει ότι “προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο ραφιναρίσματος και κομψότητας” είτε όχι, δεν μπορείς να αρνηθείς το γεγονός ότι… κάτι προσθέτουν.

Στο εσωτερικό από την άλλη οι επιρροές από τον χώρο της μόδας και της υψηλής ραπτικής είναι εμφανείς τόσο στις τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία των επενδύσεων των καθισμάτων όσο και στην επιλογή των υλικών. Στα ειδικά χαρακτηριστικά του 500e Giorgio Armani Collector’s Edition περιλαμβάνεται επίσης η ξύλινη επιφάνεια στο ταμπλό που προσφέρει μία μαλακή αίσθηση παρόμοια με αυτή του πολυτελούς υφάσματος και στοιχεία όπως τα κεντημένα διακοσμητικά και η υπογραφή του Ιταλού σχεδιαστή στο ταμπλό, τις πόρτες και το πίσω παράθυρο. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο στάνταρ εξοπλισμός της ειδικής έκδοσης είναι κάτι παραπάνω από πλήρης με τα full-LED Infinity Design φωτιστικά σώματα εμπρός, γυάλινη οροφή, ηχοσύστημα της JBL, προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που υποστηρίζει ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto κ.ά. ενώ για την κίνηση φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 118 ίππων που προσφέρει αυτονομία της τάξης των 320 χιλιομέτρων στον μικτό κύκλο του WLTP. Η Fiat αναφέρει ότι η Collector’s Edition είναι ήδη διαθέσιμη στην Ευρώπη ενώ θα ακολουθήσει το λανσάρισμα της σε επιπλέον αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό