25.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Ferrari FXX K EVO: Burnouts & V12 Engine Sounds

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ferrari FXX K Evo είναι ένα από το πιο ακραία αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ η ιταλική μάρκα.

Στην καρδιά της βρίσκεται ένας V12 κινητήρας, που αποδίδει 860 hp στις 9.200 σ.α.λ. και 750 Nm ροπής από τις 6.500 σ.α.λ. Ο κινητήρας καύσης συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει 190 hp (140 kW), για να καταστεί δυνατή η εκπληκτική συνδυασμένη απόδοση των 1.050 hp και των 900 Nm ροπής.

Η ισχύς διοχετεύεται στους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου F1 με διπλό συμπλέκτη επτά ταχυτήτων και υπάρχουν άνθρακοκεραμικά φρένα Brembo και στους δύο άξονες, ώστε να σταματάει το αυτοκίνητο αποτελεσματικά. Μπροστά υπάρχουν ζάντες 19 ιντσών και πίσω 20 ιντσών με ελαστικά Pirelli P Zero.

H FXX K Evo, που είναι αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, έχει μόνο ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο, που διαθέτει σταθερή πίσω πτέρυγα διπλού προφίλ, υποστηριζόμενη από δύο πλευρικά πτερύγια και ένα κεντρικό. Όλες οι αλλαγές που έγιναν στο εξωτερικό για την ενίσχυση της αεροδυναμικής είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από ένα χρόνο προσομοιώσεων, “computational fluid dynamics (CFD)”, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την FXX K Evo να παράγει κάθετη δύναμη στα επίπεδα των αγωνιστικών που συμμετέχουν στα GT3 και GTE πρωταθλήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό