13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ferrari, FCA, Skoda, JLR και Nissan κατασκευάζουν ιατρικό εξοπλισμό, Skoda και Renault προσφέρουν οχήματά τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέντε ακόμη αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν πως και αυτές ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ιατρικό εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες, προστατευτικές μάσκες και ασπίδες προσώπου, στη μάχη για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικά για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.1Συγκεκριμένα η FCA και η Ferrari, σε συνεργασία με την Siare Engineering International Group που έχει έδρα στη Μπολόνια της Ιταλίας, προσφέρουν την τεχνογνωσία και τους πόρους τους ώστε να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση αυτής της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης. Για περισσότερα από 45 χρόνια, η Siare ειδικεύεται στο σχεδιασμό και κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού που εξάγεται σε όλο τον κόσμο.
Η ομάδα Μηχανικών Παραγωγής της FCA που εργάζεται στο Cento (βόρεια της Μπολόνια), εργάστηκαν σκληρά ώστε να κατασκευάσουν την πρώτη παρτίδα ηλεκτροβαλβίδων, οι οποίες αποτελούν την “καρδιά” των αναπνευστήρων που χρειάζονται άμεσα τα νοσοκομεία στην Ιταλία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες ανά την υφήλιο.2Μια ομάδα 20 ειδικών της FCA σε συνεργασία με τους τεχνικούς της Siare ανέλυσαν την αλυσίδα παραγωγής των ηλεκτροβαλβίδων ώστε παράλληλα με την παραγωγή στο Cento να αυξηθεί και η παραγωγή στη κατασκευαστική μονάδα της Siare.
Με τη βοήθεια της FCA η Siare εκτιμά ότι θα μπορέσει να μειώσει το χρόνο παραγωγής κατά 30-50%. Μια ομάδα ειδικών του Ομίλου βρίσκεται στη μονάδα παραγωγής της Siare στη Μπολόνια με στόχο από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου σταδιακά να αυξάνεται η παραγωγική δυνατότητα της μονάδας.
Η Jaguar Land Rover κατασκευάζει και αυτή προστατευτικές ασπίδες, με την εταιρία να έχει ως στόχο να κατασκευάζει 5.000 ασπίδες την εβδομάδα, ασπίδες που θα δοθούν σε νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.3Από την μεριά της η Nissan έκανε γνωστό πως κατασκευάζει με 3D εκτύπωση μάσκες προστασίας προσώπου, που τις δωρίζει σε κέντρα υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ και στο προσωπικό τους που εργάζεται στην πρώτη γραμμή. Η παραγωγή του γίνεται στο εργοστάσιο Smyrna, καθώς και στο εργοστάσιο συναρμολόγησης κινητήρων του Decherd.
Η Nissan εκτιμά ότι η παραγωγή των μασκών προσώπου και συναφών εξαρτημάτων θα ξεπεράσει τις 3.000 μέχρι τις 3 Απριλίου και θα συνεχίσει να εκτυπώνει τα συγκεκριμένα υλικά, με ρυθμό 1.000 τεμαχίων κάθε εβδομάδα.4Η Skoda και αυτή χρησιμοποιεί τους 3D εκτυπωτές για να παράγει προστατευτικές μασκών-αναπνευστήρων κλάσης FFP3, απαραίτητων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικά για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Η παραγωγή γίνεται σε σετ των 60 τεμαχίων, με κάθε σετ να παράγεται σε 16 ώρες. Ακολουθεί μία περίοδος επίσης 16 ωρών κατά την οποία οι αναπνευστήρες ψύχονται, πριν το τελικό προϊόν είναι έτοιμο. Ο μεγάλος χρόνος ψύχρανσης οφείλεται στο γεγονός ότι η όλη διαδικασία έχει γίνει σε κενό αέρος και για το λόγο αυτό, αν και έχουν χρησιμοποιηθεί υπέρυθρες ακτίνες με τη θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 180 βαθμούς Κελσίου, απαιτείται πολύς χρόνος για την απαγωγή θερμότητας.
Ο κάθε αναπνευστήρας αποτελείται από τέσσερα επιμέρους τμήματα, τα οποία δίνονται στην εταιρεία κατασκευής αναπνευστήρων 3Dees, με έδρα στην Πράγα, προκειμένου να συναρμολογηθούν και προωθηθούν στις Υπηρεσίες Υγείας. Ένα από τα προϊόντα των 3D εκτυπωτών είναι και το φίλτρο του κάθε αναπνευστήρα, το οποίο είναι 100% αποτελεσματικό για διάστημα περίπου μίας εβδομάδας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επαναχρησιμοποιούμενο, κατόπιν απολύμανσης.5Η Skoda μέσα από την πλατφόρμα HoppyGo που λειτουργεί εδώ και καιρό η εταιρεία για car sharing, προσφέρει δωρεάν ένα στόλο με περισσότερα από 200 οχήματα και 150 ηλεκτρικά σκούτερ για χρήση από υπηρεσίες σε διάφορες πόλεις γύρω από την Πράγα, κυρίως για διανομή φαρμάκων και τροφίμων.
Η Renault από την μεριά της ανακοίνωσε πως διέθεσε 1.300 αυτοκίνητά της στο υγειονομικό προσωπικό της Γαλλίας, για τις ανάγκες των καθημερινών του μετακινήσεων. Πιο συγκεκριμένα, στο Παρίσι, διατίθενται 300 ηλεκτρικά Renault Zoe, μέσω του προγράμματος κοινής χρήσης αυτοκινήτων ZITY
Αυτή η προσφορά αφορά, αρχικά, στο προσωπικό των 9 μεγαλύτερων νοσοκομείων στην περιοχή του Παρισιού που πολεμάνε την επιδημία. Από τις 30 Μαρτίου, τα αυτοκίνητα είναι τοποθετημένα κοντά στα νοσοκομεία και είναι διαθέσιμα στα στελέχη που τα χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους, κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους. Τα αυτοκίνητα καθαρίζονται, απολυμαίνονται και φορτίζονται συνεχώς, κατά τη διάρκεια τη μέρας, από το προσωπικό της υπηρεσίας ΖΙΤΥ, σύμφωνα με τους θεσπισμένους κανόνες υγιεινής. Από αυτά τα 300 Zoe, τα 10 διατίθενται στα τμήματα διακίνησης των νοσοκομείων, ώστε να βοηθάνε στην καθημερινή τους προμήθεια με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.6Παράλληλα, το δίκτυο πωλήσεων της Renault σε όλη τη Γαλλία, διαθέτει στο υγειονομικό προσωπικό όλης της χώρας ένα στόλο 1.000 αυτοκινήτων, για τις προσωπικές του μετακινήσεις, στις περιπτώσεις που το προσωπικό αυτοκίνητο έχει χαλάσει ή χρειάζεται service και υπάρχει άμεση ανάγκη μετακίνησης. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω μιας online πλατφόρμας, όπου γίνεται το αίτημα και αναλαμβάνει να διεκπεραιωθεί από τον πλησιέστερο, στον αιτούντα, dealer της Renault Γαλλίας.
Για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η διάθεση του κάθε αυτοκινήτου υπόκειται στους αυστηρούς κανόνες υγιεινής που έχουν θεσπιστεί από τις υγειονομικές αρχές, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Έτσι, πριν από κάθε παράδοση, το όχημα πλένεται σχολαστικά και το εσωτερικό του απολυμαίνεται με εγκεκριμένα προϊόντα και με πανιά μιας χρήσης. Στα καθίσματα, το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων τοποθετούνται ειδικά προστατευτικά, ενώ τα κλειδιά απολυμαίνονται και παραδίδονται σε κλειστό φάκελο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό