13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ferrari: Γι’αυτούς τους λόγους δεν αφήσαμε τον Sainz να δώσει τη θέση του στον Leclerc

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο χθεσινό Grand Prix της Βραζιλίας, ο Charles Leclerc κατά τη διάρκεια των τελευταίων γύρων ζητούσε από την ομάδα του να δώσει εντολή στον Carlos Sainz να του παραχωρήσει τη τρίτη θέση, έτσι ώστε να πάρει τους 3 επιπλέον βαθμούς, βαθμοί που ίσως φανούν σημαντικοί για τη κατάκτηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος των οδηγών.

Ωστόσο η Ferrari δεν έδωσε ποτέ την εντολή, λέγοντας πως ήταν πολύ επικίνδυνο, παρότι ως σενάριο είχε συζητηθεί και εγκριθεί στην πρωινή ενημέρωση στρατηγικής της ομάδας. Ο Leclerc μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:
Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο Carlos είναι στο βάθρο, αλλά συνήθως δεν ζητώ ποτέ τέτοια πράγματα. Το έκανα επειδή είχαμε μια συζήτηση πριν από τον αγώνα, ακριβώς γι’αυτή τη περίπτωση και για κάποιο λόγο, αλλάξαμε γνώμη όταν έπρεπε να συμβεί. Αυτό ήταν πολύ απογοητευτικό.
Η Ferrari αποκάλυψε, ωστόσο, ότι υπήρχαν δύο παράγοντες που δεν της επέτρεψαν να αλλάξει τη θέση των μονοθεσίων της. Ο πρώτος ήταν ο κίνδυνος που είχε ο Sainz να πάρει ποινή πέντε δευτερολέπτων για παράβαση του κανονισμού που αφορά το αυτοκινήτου ασφαλείας εν μέσω της σύγχυσης σχετικά με τη θέση του Yuki Tsunoda στην πίστα.

Ο δεύτερος ήταν πως ο Leclerc είχε πολύ κοντά του τόσο τον Fernando Alonso, όσο και τον Max Verstappen, κάτι που σήμαινε πως υπήρχε κίνδυνος ο Sainz να χάσει περισσότερες θέσεις, εάν του επιβάλλονταν η ποινή ή αν κάτι δεν πήγαινε καλά με την αλλαγή των θέσεων με τον Leclerc. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί δαπανηρό στη μάχη του πρωταθλήματος των κατασκευαστών με την Mercedes για τη 2η θέση, με την Ferrari να έχει πλέον μια διαφορά 19 βαθμών από την Mercedes.
Μιλώντας για την κατάσταση, ο Μattia Binotto είπε:
Η ανταλλαγή των δύο αυτοκινήτων στην τελευταία ευθεία ήταν σίγουρα δύσκολη, γιατί ο Charles είχε τον Fernando και τον Max ακριβώς πίσω του. Οπότε σίγουρα θα ήταν δύσκολο και κάπως επικίνδυνο.
Αλλά περισσότερο από αυτό, γνωρίζαμε ότι ήμασταν υπό έρευνα για το τι συνέβη πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας με τον Tsunoda και θα ήταν επικίνδυνο, γιατί μια ποινή πέντε δευτερολέπτων, για παράδειγμα, θα σήμαινε ότι τότε ο Carlos θα έχανε περισσότερες από μία θέσεις.
Έτσι, για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ήταν σίγουρα καλύτερο να μείνουμε όπως είμασταν.
Leclerc και Perez πάνε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με τους ίδιους βαθμούς, 290, και έτσι όποιος τερματίσει σε καλύτερη θέση θα κατακτήσει και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό