19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Fake news και χυδαία προπαγάνδα από τον Ερντογάν

Ειδήσεις Ελλάδα

«Απαράδεκτη κίνηση πολιτικού καιροσκοπισμού» χαρακτήρισε την ομιλία του Τούρκου προέδρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στηλιτεύοντας την επιλογή του Ερντογάν «να χρησιμοποιήσει τη Γ.Σ. του ΟΗΕ ως βήμα διασποράς fake news και όχημα χυδαίας προπαγάνδας με ανυπόστατους ισχυρισμούς κατά της Ελλάδας».

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος να χρησιμοποιεί κάποιος το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ, όταν είναι ο ηγέτης μίας χώρας που επιδίδεται συστηματικά στην παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας».

Παρατήρησε ακόμη πως «η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από το δυτικό πολιτισμικό κεκτημένο» και πρόσθεσε πως «ο Ερντογάν οφείλει να γνωρίζει ότι για να μπορείς να επικαλείσαι κάτι όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο πρέπει πρώτα να το σέβεσαι και να το τηρείς ο ίδιος».

Κάλεσε επίσης την Άγκυρα να απαντήσει «γιατί παραβιάζει συμφωνίες που η ίδια έχει υπογράψει και εργαλειοποιεί τους μετανάστες, όταν τους καλεί να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και να προχωρήσουν προς την Ευρώπη». Σημείωσε ακόμη πως η τουρκική ηγεσία «οφείλει να απαντήσει για το τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, για τις γενοκτονίες, για τις εισβολές σε γειτονικές χώρες, για την παράνομη κατοχή μέρους της Κύπρου για το casus belli στην Ελλάδα για τις αγοραίες απειλές έναντι της χώρας μας».

Aναφερόμενος στην επικείμενη ομιλία του πρωθυπουργού στη Γ.Σ. του ΟΗΕ την Παρασκευή ο κ. Οικονόμου είπε πως ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας και θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής τουρκικής επιθετικότητας και της προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Είπε επίσης πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απαντήσει στους ανυπόστατους ισχυρισμούς Ερντογάν «με επιχειρήματα που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, έχουν σύμμαχο την αλήθεια και την ιστορία και αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα που βιώνουμε στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια». Πρόσθεσε ότι «ψύχραιμα, αποφασιστικά και χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις».

Σε ερώτηση για αν η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως υπάρχει σχέδιο για οργανωμένη προώθηση μεταναστών στον Έβρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «αυτό που αντιμετωπίζουμε συνεχώς το τελευταίοα διάστημα είναι η απόπειρα 1.500 ανθρώπων να περάσουν τα ελληνικά σύνορα». Σημείωσε ακόμη πως από την αρχή του χρόνου πάνω από 155.000 άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να μπουν στη χώρα.

«Είμαστε σε εγρήγορση και κάνουμε αυτό που πρέπει για να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό