26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Facelift και για την Mercedes-Benz GLS

Ειδήσεις Ελλάδα

Άλλη μία ημέρα, άλλο ένα facelift και πιο συγκεκριμένα, άλλο ένα facelift σε SUV της Mercedes-Benz που μετά τις GLA, GLB, GLC και GLE, φρεσκάρει και την ναυαρχίδα του στόλου της, την θηριώδη GLS. Όπως και στο παρελθόν, όχι μόνο της Mercedes αλλά των facelift γενικότερα, η ανανεωμένη GLS δεν φέρνει κάποια ριζική αλλαγή. Όσον αφορά στην εμφάνιση για παράδειγμα, την παράσταση κλέβει η μεγάλη, κάθετη γρίλια με τις τέσσερις μπάρες σε “Silver Shadow” απόχρωση που πλαισιώνουν το τεράστιο αστέρι στο κέντρο ενώ πιο έντονο είναι το design του προφυλακτήρα με ενσωματωμένες τις ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα και διαφορετικά περιγράμματα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Ανασχεδιασμένο είναι και το προστατευτικό στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα ενώ στο πίσω μέρος, η μεγαλύτερη αλλαγή έχει γίνει στα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων. Το πακέτο συμπληρώνουν οι νέες πολυάκτινες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών σε “Himalayas Grey” φινίρισμα.

Όπως πριν, η Mercedes-Benz GLS είναι 7-θέσια στην standard διαμόρφωση της αλλά τώρα προσφέρει δύο επιπλέον χρώματα για τις δερμάτινες επενδύσεις και σε συνδυασμό με την ανανεωμένη γκάμα των διακοσμητικών και των φινιρισμάτων που είναι διαθέσιμα για την καμπίνα, προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης και παραμετροποίησης για τους υποψήφιους αγοραστές. Σε “Silver Shadow”, όπως η γρίλια, είναι βαμμένοι και οι αεραγωγοί στο κέντρο και τα πλάγια του ταμπλό ενώ η πιο σημαντική αναβάθμιση στο εσωτερικό και την τεχνολογία, αφορά στην υιοθέτηση της τελευταίας γενιάς του MBUX συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης – το οποίο μπορεί να εξατομικευθεί επίσης με την βοήθεια τριών διαφορετικών στιλ (κλασικό, σπορ και διακριτικό). Επιπλέον, το MBUX ενσωματώνει πλέον το “Off-Road Mode” που μετατρέπει πληροφορίες σχετικά με τις κλίσεις του δρόμου, πυξίδα και την γωνία του συστήματος διεύθυνσης σε μία οπτική εμπειρία ενώ το standard “Parking Package” με την κάμερα 360ο προσφέρει πλέον τη λειτουργία “διαφανούς καπό” ώστε ο οδηγός να γνωρίζει τι γίνεται ακριβώς κάτω από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Η GLS είναι διαθέσιμη με δύο βενζινοκινητήρες και έναν πετρελαιοκινητήρα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η 3-λιτρη GLS 450 4Matic προσφέρει 381 ίππους και 500 Nm ροπής, η 4-λιτρη GLS  580 4Matic 517 ίππους και 730 Nm ροπής ενώ ο 3-λιτρος turbodiesel έρχεται με 269 ίππους και 650 Nm ροπής στην GLS 350d 4Matic και με 367 ίππους και 750 Nm ροπής στην GLS 450d 4Matic. Όλοι οι κινητήρες είναι ήπια υβριδικοί χάρη σε ένα σύστημα με ενσωματωμένη γεννήτρια-μίζα που παρέχει 20 ίππους και 200 Nm ροπής επιπλέον για σύντομο χρονικό διάστημα όποτε είναι απαραίτητο και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης της γερμανικής μάρκας. Στην κορυφή της γκάμας όσον αφορά στην πολυτέλεια βρίσκεται και πάλι η Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic, στην οποία ο 4-λιτρος, twin-turbo V8 παράγει 557 ίππους και 730 Nm ροπής ενώ όποιος αναζητά επιδόσεις και σπορ χαρακτήρα και εμφάνιση θα πρέπει να κοιτάξει την Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+ με τους 612 ίππους και τα 850 Nm ροπής. Αυτές, δεν προσφέρουν μονάχα τα διαφορετικά κινητήρια σύνολα αλλά ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη οικογένεια χάρη σε επεμβάσεις στο design (του αμαξώματος και της καμπίνας), στον χαρακτήρα και στην τεχνολογία. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Mercedes GLS facelift θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά στο τέλος του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους σε τιμή που λογικά, θα είναι λίγο αυξημένη σε σύγκριση με αυτήν που ισχύει τώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό