20 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Facebook με νέα καρτέλα Explore και ανανεωμένη ενότητα s, αλλά και Memories στο Messenger

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Meta μόλις ανακοίνωσε αρκετές ενημερώσεις που έρχονται στο Facebook κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης IRL της εταιρείας στο Austin. Δοκιμάζει μια καρτέλα Explore και προσθέτει μια νέα καρτέλα για τα s.

Ξεκινώντας από την καρτέλα Explore, αν έχετε περιηγηθεί ποτέ στο Instagram πιθανότατα γνωρίζετε πώς ακριβώς θα λειτουργεί αυτό. Αυτή η καρτέλα θα φιλοξενεί «μια ποικιλία περιεχομένου προσαρμοσμένου στα ενδιαφέροντα σας».

Η Meta αναφέρει ότι ο αλγόριθμος έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει «περιεχόμενο που δεν διασκεδάζει απλώς, αλλά σας βοηθά να εμβαθύνετε στα ενδιαφέροντά σας». Σε κάθε περίπτωση, η νέα καρτέλα Explore βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών, οπότε μπορεί να περάσει λίγος καιρός μέχρι την ευρεία εξάπλωση.

Η καρτέλα βίντεο δέχεται επίσης μια σημαντική ενημέρωση για να φιλοξενήσει τα Reels. Όλο το περιεχόμενο στο Facebook θα στεγάζεται πλέον πίσω από αυτή την καρτέλα. Το περιεχόμενο θα προβάλλεται σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο σε πλήρη οθόνη που θα επιτρέπει στους χρήστες «να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα καλύτερα βίντεο μικρής και μεγάλης διάρκειας και ζωντανά βίντεο σε μια ενιαία εμπειρία».

Η ενημερωμένη καρτέλα βίντεο αρχίζει να διατίθεται στους χρήστες τις «επόμενες εβδομάδες». Πρόκειται σίγουρα για μια προσπάθεια της Meta να κατακτήσει ξανά το νεανικό κοινό, καθώς η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι νεαροί ενήλικες στο Facebook περνούν περίπου το 60% του χρόνου τους παρακολουθώντας βίντεο και Reels.

Εξάλλου, η εταιρεία προσθέτει τη λειτουργία Memories στις συνομιλίες του Facebook Messenger για να ξαναζήσετε στιγμές που έχετε μοιραστεί με τους συνομιλητές σας στο παρελθόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό