23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Facebook και Instagram του ανοίγουν ξανά την πόρτα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο Facebook και το Instagram, έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας Meta ότι θα τερματίσει τον αποκλεισμό των λογαριασμών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι λογαριασμοί του Τραμπ είχαν μπλοκαριστεί μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, και ο ίδιος είναι «εξόριστος» από τις πλατφόρμες για δύο χρόνια. Η εταιρεία είχε αναλάβει δράση καθώς ο Τραμπ εξήρε τους υποστηρικτές του που είχαν εμπλοκή στα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ αποκλείστηκε από το Facebook στις 7 Ιανουαρίου 2021. Λίγο αργότερα το ίδιο έπραξε και το Twitter. Τον Ιούνιο του 2021 η εταιρεία Facebook αποφάσισε να αποκλείσει τον Τραμπ από την πλατφόρμα της για δύο χρόνια.

Ο αποκλεισμός θα λήξει «τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο κολοσσός των social media. Σε μια δήλωσή του, ο Νικ Κλεγκ πρόεδρος της Meta, αρμόδιος για τις διεθνείς υποθέσεις, ανέφερε ότι το κοινό «θα πρέπει να μπορεί να ακούσει τι λένε οι πολιτικοί του προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Η αναστολή των λογαριασμών ήταν μια έκτακτη απόφαση που ελήφθη υπό έκτακτες συνθήκες, ανέρερε ο Κλεγκ προσθέτοντας ότι η διοίκηση της Meta έκρινε ότι οι λογαριασμοί του πρώην προέδρου δεν αποτελούν πλέον σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και γι’ αυτό αποκαταστάθηκαν. Όμως, λόγω των προηγούμενων «παραβιάσεων» του Τραμπ πλέον θα βρίσκεται αντιμέτωπος με αυξημένες ποινές για επανειλημμένες παραβάσεις.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πίεζαν να επιτραπεί στον Τραμπ να επιστρέψει στο Facebook καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία ξανά το επόμενο έτος.

Από την πλευρά του ο Τραμπ έκανα ανάρτηση στη δική του εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social, απαντώντας την Τετάρτη. Είπε ότι το Facebook «έχασε δισεκατομμύρια» αφού απαγόρευσε «τον αγαπημένο του πρόεδρο, εμένα». «Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει ποτέ να ξανασυμβεί σε έναν εν ενεργεία πρόεδρο ή σε οποιονδήποτε άλλον που δεν αξίζει αντίποινα!», έγραψε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό