16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

F1: Ακυρώθηκε το GP στη Σιγκαπούρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι διοργανωτές του Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο φετινός αγώνας, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου, ακυρώνεται. Η αιτία είναι τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ στην ασιατική χώρα, για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Σιγκαπούρη μετρά 62.158 θετικά κρούσματα και 33 νεκρούς από την Co-19.

Ο νυχτερινός αγώνας της F1 ακυρώνεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά, με τον αναπληρωτή πρόεδρο του GP της Σιγκαπούρης, Colin Syn, να δηλώνει:
Η ακύρωση της εκδήλωσης για δεύτερη χρονιά είναι μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, αλλά απαραίτητη υπό το φως των επικρατούμενων περιορισμών για ζωντανές εκδηλώσεις στη Σιγκαπούρη.
Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για πιθανή αντικατάσταση, αλλά εκπρόσωπος της F1 κατέστησε σαφές ότι ο κάτοχος εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος συνεργάζεται με τους promoters σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσει ότι θα δούμε και τους 23 αγώνες φέτος.
Η Τουρκία και η Κίνα, των οποίων οι αγώνες στην πρώτη φάση του τρέχοντος έτους έχουν ακυρωθεί, είναι υποψήφιες χώρες για να αντικαταστήσουν τη Σιγκαπούρη, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να γίνει ένας δεύτερος αγώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το GP της Σιγκαπούρης ήταν το “μεσαίο” από τα τρία συνεχόμενα, που περιλάμβανε το Ρωσικό GP στις 26 Σεπτεμβρίου και το GP της Ιαπωνίας στις 10 Οκτωβρίου. Έτσι, οποιοσδήποτε αγώνας πάρει τη θέση της Σιγκαπούρης θα πρέπει να ταιριάζει γεωγραφικά.
Ωστόσο, μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι να “ανακατευτεί” το ημερολόγιο και η Ιαπωνία να μετακινηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, ώστε να γίνει ένας δεύτερος αγώνας στην πίστα του Austin στις 17 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα πριν από το GP των ΗΠΑ στις 24 Οκτωβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό