23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Eurovision: Αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κριτικές επιτροπές καταργήθηκαν από τους ημιτελικούς, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο οι θεατές θα επιλέγουν ποιος θα προκρίνεται στον μεγάλο τελικό. Χώρες που δεν συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα μπορούν επίσης να ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Η απόφαση ήρθε μετά τη διαπίστωση πως έξι κριτικές επιτροπές αντάλλαξαν ψήφους στον φετινό διαγωνισμό στο Τορίνο της Ιταλίας. Εντοπίστηκαν παράτυπες ψηφοφορίες από το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τον Άγιο Μαρίνο, όπως δήλωσε η EBU, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό. Αυτές οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν με μια συνολική βαθμολογία, η οποία υπολογίστηκε από τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοιο ιστορικό ψηφοφορίας.

Οι κριτικές επιτροπές, οι οποίες αποτελούνται από επαγγελματίες τραγουδοποιούς και προσωπικότητες της μουσικής βιομηχανίας, αποφάσιζαν από τον δεύτερο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1957 (το σύστημα ψηφοφορίας για τον πρώτο διαγωνισμό δεν έχει αποκαλυφθεί ποτέ).

Σύμφωνα με το σημερινό σύστημα, οι βαθμολογίες τους συνδυάζονται με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού για τον καθορισμό του νικητή. Αυτή η πρακτική θα συνεχιστεί και στον τελικό, ανέφερε η EBU.

Οι αλλαγές σε τρία σημεία

Η ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού θα αποφασίσει αποκλειστικά ποιες χώρες θα προκριθούν από τις ημιτελικές βραδιές

Οι θεατές στις χώρες οι οποίες δεν συμμετέχουν θα μπορούν να ψηφίσουν online

Οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής θα συνδυαστούν με ψήφους από το παγκόσμιο κοινό για να αποφασίσουν τον τελικό νικητή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό