15.2 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Eurovision: Άνοιξε η πλατφόρμα κατάθεσης τραγουδιών – Μέχρι πότε μπορείτε να τα υποβάλετε

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ρυθμούς Eurovision μπαίνει σιγά σιγά η ΕΡΤ καθώς ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για κατάθεση τραγουδιών έχει ανοίξει με σκοπό να διαγωνιστούν στον φετινό εθνικό τελικό.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ραδιοτηλόραση ανάρτησε την ανοιχτή πρόσκληση και προσκαλεί όσους έχουν γράψει τραγούδια να τα καταθέσουν με σκοπό να περάσουν από επιτροπή και στη συνέχεια να φτάσουν στον τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί στις αρχές του 2025.

Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Βασιλεία της Ελβετίας τον ερχόμενο Μάιο θα προκύψει από το τελικό αποτέλεσμα που κριθεί εξ ημισείας από το τηλεοπτικό κοινό και από δύο κριτικές επιτροπές – μία ελληνική και μία διεθνή.

«Η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της συμμετοχής στον 69o διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει πρόταση προκειμένου να λάβει μέρος στη διαδικασία ανάδειξης του τραγουδιού και του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Εurovision 2025, που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από 13 έως 17 Μαΐου 2025. Οι προτάσεις υποβάλλονται από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 24:00».

Πόσα τραγούδια θα φτάσουν στον εθνικό τελικό;

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της, από τα τραγούδια που θα έχουν λάβει, η κριτική επιτροπή θα κληθεί να ξεχωρίσει τα 12 επικρατέστερα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον φετινό εθνικό τελικό. Τα κριτήρια κριτήρια θα ανάλογα αυτών που ισχύουν με βάση τους κανόνες για τη σύσταση των εθνικών κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η κριτική επιτροπή της α’ φάσης, που θα αποτελείται από τουλάχιστον 5 μέλη, θα απαρτίζεται από άτομα με αποδεδειγμένο μουσικό/καλλιτεχνικό υπόβαθρο και σχετική εμπειρία σε επαγγέλματα όπως ερμηνευτές, επαγγελματίες μουσικοί, συνθέτες, στιχουργοί, μουσικοί παραγωγοί, χορευτές ή χορογράφοι, μουσικοκριτικοί κ.λπ., που δεν θα έχουν, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους, επαγγελματική ή άλλου είδους σχέση με όσους (δημιουργούς και ερμηνευτές) συμμετέχουν στην παρούσα διαδικασία επιλογής.

Πότε θα λάβει μέρος ο εθνικός τελικός

Η διεξαγωγή του εθνικού τελικού για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2025 θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινώσει η ΕΡΤ, σύμφωνα με τις ανάγκες του προγράμματός της και τις προθεσμίες που τάσσονται στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), που διέπουν τον 69ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα της ΕΡΤ.

Στον εθνικό τελικό τα τραγούδια θα εκτελεσθούν ζωντανά, με φωνόγραμμα φόντου (play back μουσικής).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό