31.6 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Euro 2024: Οργισμένα πρωτοσέλιδα και σκληρή κριτική για την «ντροπή» της Ιταλίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Δίχως καμία υπερβολή, οργή επικρατεί στην Ιταλία μετά την «μαύρη» βραδιά του περασμένου Σαββάτου (29/06) που βρήκε τους εν δυνάμει πρωταθλητές Ευρώπης εκτός συνέχειας των νοκ-άουτ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η Ιταλία γνώρισε ήττα σοκ με 2-0 από την Ελβετία στη φάση των «16» του Euro 2024 και είπε πρόωρα αντίο στην εφετινή διοργάνωση, αδυνατώντας να υπερασπιστεί στα σκήπτρα της αλλά και συνεχίζοντας τις συνεχόμενες αποτυχίες πλην την εξαίρεση της κατάκτησης του 2021, αφού υπήρξαν και οι απουσίες από τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022.

Ο Τύπος της χώρας δεν άφησε ασχολίαστη την αποτυχία της ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ασκώντας έντονη κριτική και εκθέτοντας τους διεθνείς, μεταξύ άλλων και για την κακή εικόνα που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Gazzetta dell Sport

Gazzetta dell Sport: «Αποκλεισμένοι και ντροπιασμένοι στους “16” από την Ελβετία. Ντροπιαστική εμφάνιση από την εθνική ομάδα. Κουρασμένη και μπερδεμένη η “σκουάντρα ατζούρα”. Μια ακόμη μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρό μας. Θα πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν. Ο Σπαλέτι απέτυχε. Μαζί με τον Γκραβίνα είναι στο επίκεντρο της κριτικής».

Corriere dello Sport

Corriere dello Sport: «Ντροπή! Πιάσαμε πάτο στο Βερολίνο. Καταστροφή για την Ιταλία, η Ελβετία μάς πέταξε έξω από το Euro»

Tuttosport

Tuttosport: «Εθνική αποτυχία! Σκληρό μάθημα από την Ελβετία και έξω από το Euro! Όλο το σύστημα χρειάζεται αλλαγή! Μετά την απουσία από δύο σερί Μουντιάλ, η νέα αυτή αποτυχία έρχεται για να αναδείξει την κρίση που είχε καμουφλάρει η κατάκτηση του Euro το 2021. Το μέλλον είναι κατάμαυρο για την Ιταλία. Όλοι είναι υπό αμφισβήτηση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό