28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Euro 2024: Η απόβαση των Άγγλων και οι τιμές της «μαύρης αγοράς» προκαλούν τρόμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλα τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης στρέφονται σιγά σιγά στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, εκεί όπου το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουλίου θα λάβει χώρα ο μεγάλος τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Ισπανία και την Αγγλία.

Τα «τρία λιοντάρια» θα έχουν την ευκαιρία μιας μεγάλης λύτρωσης διεκδικώντας το βαρύτιμο τρόπαιο μετά τον χαμένο τελικό μέσα στην έδρα τους κατά την προηγούμενη διοργάνωση και συγκεκριμένα στο «Γουέμπλεϊ» το 2021. Η δίψα των Άγγλων είναι μεγάλη και το καταλαβαίνει κανείς από τις… τρομακτικές εκτιμήσεις όσον αφορά την προσέλευσή τους στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα.

Το «Olympiastadion» θα θυμίζει… Γουέμπλεϊ

Σύμφωνα με ισχυρισμούς των αξιωματούχων της UEFA, δεν αποκλείεται ο όγκος των Άγγλων οπαδών εντός του γηπέδου να φτάσει ακόμα και τις 50.000, υπερκαλύπτοντας την αντίστοιχη παρουσία των Ισπανών. Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο είναι χωρητικότητας 71.000 θέσεων, όπερ και σημαίνει πως το βρετανικό… άρωμα θα υπερισχύσει κατά πολύ.

Μπορεί οι δύο ομοσπονδίες να διέθεσαν 10.000 εισιτήρια έκαστος για τους φιλάθλους τους, όμως οι ιστοσελίδες μεταπώλησης εισιτηρίων έχουν δεχτεί τεράστια ζήτηση από το αγγλικό κοινό.

Χαρακτηριστικό δε, όλων των προαναφερθέντων, είναι πως έχουν εξαντληθεί οι απευθείας πτήσεις από την Αγγλία προς Βερολίνο, οι πτήσεις για την γερμανική πρωτεύουσα έχουν ξεπεράσει το 250% όσον αφορά τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, ενώ όπως είναι λογικό οι τιμές εισιτηρίων έχουν πάει… στο Θεό.

Αδιανόητη αισχροκέρδεια στις τιμές των εισιτηρίων ενόψει του τελικού του Euro

Παράλληλα, σοκ προκαλούν οι τιμές που κυκλοφορούν όσον αφορά τη «μαύρη αγορά» και τις ανεπίσημες πηγές πώλησης εισιτηρίων ενόψει του μεγάλου τελικού του Euro 2024.

Για να αντιληφθεί κανείς το πόσο έχει «θερίσει» η αισχροκέρδεια για την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση, αρκεί να μάθει πως όταν ένα εισιτήριο VIP κοστολογείται επισήμως στα 8.000 ευρώ από την UEFA, στη «μαύρη αγορά» φτάνει ακόμα και τις 337.000 ευρώ!

Σε ένα άλλο παράδειγμα, τα εισιτήρια πρώτης κατηγορίας που κοστίζουν 270 ευρώ από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ανεπίσημα τα βρίσκει κανείς ακόμα και στα 8.000 ευρώ.

Τα «μαγικά χαρτάκια» πρώτης κατηγορίας που φτάνουν επισήμως τα 900 ευρώ, στη «μαύρη αγορά» βρίσκονται ακόμα και στα 40.000 ευρώ, ενώ φυσικά ανάλογες… εκτοξεύσεις τιμών σημειώνει σε κάθε λογής εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό