28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Euro 2024, Γερμανία – Σκωτία 5-1: Αφιονισμένα… τα «πάντσερ» στην πρεμιέρα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Euro 2024: Εξαιρετική ήταν η πρεμιέρα της Γερμανίας στο τουρνουά που φιλοξενεί στο «σπίτι» της, μια και διέλυσε 5-1 τη Σκωτία στο Μόναχο.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την πορεία της στο Euro 2024 η Γερμανία. Οι οικοδεσπότες υποδέχθηκαν τη Σκωτία στην «Allianz Arena» του Μονάχου και το «συγκρότημα» του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έκανε… περίπατο απέναντι στην ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας για τον Α’ όμιλο της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο… γκάζι στην αναμέτρηση και χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για να ανοίξουν το σκορ. Ο Φλόριαν Βιρτς πήρε τη μπάλα από τον Κίμιχ, έπειτα από μακρινή μπαλιά του Κροος και με σουτ στην κίνηση, έγραψε το 1-0 για την Γερμανία.

Τα «πάντσερ» συνέχισαν να πιέζουν και να αγωνίζονται σε υψηλό ρυθμό, με αποτέλεσμα να μην αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους Σκωτσέζους. Μάλιστα, στο 19’ ο Μουσιάλα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, έπειτα από δυνατό σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους Γερμανούς. Ήταν το 43ο λεπτό, όταν ο Γκουιντογκάν έπιασε την κεφαλιά, ο Γκαν απέκρουσε, αλλά στην εξέλιξη της φάσης, ο Πόρτεους ανέτρεψε τον μέσο της Μπαρτσελόνα και έπειτα από την εξέταση της φάσης υποδείχθηκε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χάβερτς (3-0), τη στιγμή που ο αμυντικός των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ της η Γερμανία συνέχισε να πιέζει τη Σκωτία αναζητώντας κι άλλα τέρματα. Η υπεροχή των γηπεδούχων έφερε καρπούς στο 68’ όταν ο Φίλκρουγκ, που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 4-0.

Ο ίδιος παίκτης στο 77’ βρήκε δίχτυα ξανά, αλλά το γκολ δεν μέτρησε με υπόδειξη του VAR καθώς ήταν οριακά οφσάιντ, ενώ οι Σκωτσέζοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν για το γκολ της τιμής στο 87ο λεπτό με το αυτογκόλ του Ρούντιγκερ, έπειτα από φάση διαρκείας μέσα στα καρέ των Γερμανών.

Το… κερασάκι στην τούρτα για τους Γερμανούς έβαλε ο Τσαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα πολύ ωραίο μακρινό σουτ που πανηγυρίστηκε έξαλλα απ’ τον κόσμο στις εξέδρες, «γράφοντας» το τελικό 5-1 για τα «πάντσερ».

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Κίτρινες: 31’ Άντριχ, 62’ Τα – 48’ Ράλστον

Αποβολές: 45’ Πόρτεους (απ’ ευθείας κόκκινη)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ, Κρόος (80’ Τσαν), Άντριχ (46’ Γκρος), Μουσιάλα (74’ Μίλερ), Γκιντογκάν, Βιρτς (63’ Σανέ), Χάβερτς (63’ Φίλκρουγκ).

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Πόρτεους, Μακτόμινεϊ, Τίερνι (78’ ΜακΚένα), ΜακΓκιν (67’ ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ (67’ Γκίλμουρ), Άνταμς (46’ Χάνλεϊ), Κρίστι (82’ Σάνκλαντ), Χέντρι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό