16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Elon Musk: Παγώνει η εξαγορά του Twitter λόγω πλαστών λογαριασμών

Ειδήσεις Ελλάδα

Με νέο του tweet ο Elon Musk έκανε γνωστό πως η εξαγορά του Twitter δεν θα υλοποιηθεί αν δεν υπάρξει εγγύηση ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών της πλατφόρμας είναι πλαστοί.
Το 20% fake/spam accounts, αν και 4 φορές περισσότερο από ό,τι ισχυρίζεται το Twitter, θα μπορούσε να είναι *πολύ* υψηλότερο.
Η προσφορά μου βασίστηκε στο ότι τα αρχεία του Twitter στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν ακριβή., ο CEO του Twitter αρνήθηκε δημόσια να αποδείξει <5%.
Χθες, ο CEO του Twitter αρνήθηκε δημόσια να αποδείξει πως το λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί.
Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει,
έγραψε στο Twitter ο Musk που έχει 94 εκατομμύρια followers.
Ο Musk αναφερόταν στις διευκρινίσεις που δόθηκαν χθες από τον επικεφαλής του Twitter, Parag Agrawal σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των spam και των πλαστών λογαριασμών. Ο Agrawal υποστηρίζει πως οι πλαστοί λογαριασμοί είναι “κατά πολύ πιο κάτω από το 5%”, με τον Musk να του απαντά με το emoji που έχει σχήμα κ0υρ@δ@ς.
Ο Musk εκτιμά πως οι πλαστοί λογαριασμοί ανέρχονται σε τουλάχιστον 20%-25% των χρηστών του Twitter. Στον απόηχο των νέων εξελίξεων, η μετοχή του Twitter στην προ-αγορά της Wall Street αμέσως κατρακύλησε στο 20%, ενώ αντίθετα η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά σχεδόν 5%.
Ο Musk άφησε να εννοηθεί πως μία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς του Twitter θα ήταν ενδεχόμενα πιο κατάλληλη, με το αφεντικό της Tesla να δεσμεύεται για αλλαγές στις πρακτικές διαχείρισης του περιεχομένου στο Twitter, ενώ είναι αντίθετος σε “επιθετικές” αποφάσεις που έχει λάβει το Twitter, όπως η απαγόρευση πρόσβασης στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των “αυτοματοποιημένων λογαριασμών χρηστών” στην ίδια πλατφόρμα.
Ο Musk έχει καλέσει για την πραγματοποίηση τεστ σε τυχαία δείγματα χρηστών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί και δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη διαβάσει “κάποια” ανάλυση ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί χρηστών αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο από το 5% της βάσης των χρηστών του Twitter.
Ο ίδιος δήλωσε την Κυριακή πως υπάρχει κάποια πιθανότητα οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί να είναι ενδεχόμενα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ημερήσιων ενεργών χρηστών.
Ανεξάρτητοι ερευνητές εκτιμούν ότι ένα ποσοστό μεταξύ 9% και 15% των εκατομμυρίων χρηστών του Twitter, είναι πλασματικοί μέσω της χρήσης κατάλληλου λογισμικού.
Την ίδια στιγμή δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Twitter που επιβλέπουν τις διευθύνσεις πελατών και εσόδων της εταιρίας θα αποχωρήσουν από την Twitter Inc, όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους ο Agrawal.
Το Twitter θα παύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας προσλήψεων, αλλά και θα αξιολογήσει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, προκειμένου να αποφασίσει αν κάποιες “θα πρέπει να αποσυρθούν”.
Ο ίδιος, απέδωσε την απόφαση αυτή, μερικώς, στην αδυναμία του Twitter να επιτύχει τους στόχους αύξησης του αριθμού των χρηστών και των εσόδων του, προκειμένου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη για την επίτευξη των στόχων επιθετικής ανάπτυξης, όπως αυτοί είχαν τεθεί το 2020.
Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεχτικοί με τις ομάδες μας, τις προσλήψεις, αλλά και τα κόστη,
έγραψε χαρακτηριστικά ο Agrawal.
Η εταιρία έχει θέσει ως στόχο ετήσια έσοδα 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά και 315 εκατομμύρια ημερήσιων χρηστών από τα τέλη του 2023.
Ο Kayvon Beykpour που ηγήθηκε της διεύθυνσης πελατών του Twitter και ο Bruce Falck, που επέβλεπε τον τομέα των εσόδων, ανέφεραν χθες σε αναρτήσεις τους, ότι οι αποχωρήσεις τους, δεν αποτελούν δικές τους αποφάσεις.
Ο Parag [Agrawal] μου ζήτησε να φύγω, αφού με ενημέρωσε ότι επιθυμεί να δώσει μία διαφορετική κατεύθυνση στην ομάδα,
ανέφερε στην ανάρτησή του ο Beykpour, προσθέτοντας ότι βρίσκεται ακόμη σε άδεια πατρότητας από την Twitter.
Θα ξεκαθαρίσω ότι και εγώ απολύθηκα από τον Parag,
δήλωσε ο Falck, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εμφανίστηκε αργότερα, να αποσύρει την ανάρτησή του. Ο Falck, ευχαρίστησε την ομάδα του με μία σειρά αναρτήσεων, ενώ ενημέρωσε σχετικά τις προσωπικές του πληροφορίες, όπου και αναφέρεται ως “άνεργος”.
Η επίτευξη των αποτελεσμάτων ήταν δυνατή από τη σκληρή δουλειά σας. Τα έσοδα τριμήνου δεν λένε ψέματα. Ψάξτε το στην Google,
παρατήρησε ο ίδιος.
Ο Jay Sullivan που ήταν υπεύθυνος του τμήματος πελατών κατά την αποχώρηση του Beykpour θα γίνει μόνιμος υπεύθυνος της αναφερόμενης διεύθυνσης. Ο ίδιος, θα επιβλέπει την ομάδα εσόδων μέχρι να τοποθετηθεί ένας νέος υπεύθυνος, όπως ανέφερε ο Agrawal.
Παρά το γεγονός ότι δεν προγραμματίζονται απολύσεις, ο Agrawal ανέφερε ότι η Twitter Inc θα μειώσει τις δαπάνες που έχει για συνεργασίες μέσω συμβολαίων, για τα ταξίδια, αλλά και για την εμπορική προώθηση υπηρεσιών, όπως επίσης και το αποτύπωμα της σε ακίνητη περιουσία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό