24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Elon Musk: Η συμφωνία με το Twitter «δεν μπορεί να προχωρήσει» λόγω των bot accounts

Ειδήσεις Ελλάδα

Aφού επανέλαβε τον ισχυρισμό πως τα fake και spam accounts ίσως ξεπερνούν το 20% των χρηστών του Twitter, ο Elon Musk σημείωσε πως η συμφωνία εξαγοράς του «δεν μπορεί να προχωρήσει» μέχρι οι ιθύνοντες της πλατφόρμας να αποδείξουν τους δικούς τους υπολογισμούς για λιγότερο του 5%.

«Το 20% fake/spam accounts,  αν και 4 φορές περισσότερο από ό,τι ισχυρίζεται το Twitter, θα μπορούσε να είναι *πολύ* υψηλότερο», έγραψε χαρακτηριστικά ο CEO της Tesla. «Η προσφορά μου βασίστηκε στο ότι τα αρχεία SEC του Twitter ήταν ακριβή. Χθες, ο CEO του Twitter αρνήθηκε δημόσια να αποδείξει <5%. Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να το κάνει».

20% fake/spam accounts, while 4 times what Twitter claims, could be *much* higher.

My offer was based on Twitter’s SEC filings being accurate.

Yesterday, Twitter’s CEO publicly refused to show proof of <5%.

This deal cannot move forward until he does.

— Elon Musk (@elonmusk) May 17, 2022

Κυκλοφορεί μια φήμη ότι ο Musk χρησιμοποιεί τους αριθμούς των bot accounts για να πετύχει καλύτερη τιμή. Ο ίδιος, μάλιστα, μιλώντας σε συνέδριο, επισήμανε ότι μια χαμηλότερη τιμή δεν είναι εκτός συζήτησης.

Λίγες ημέρες πριν, ο μεγιστάνας τόνισε ότι η συμφωνία εξαγοράς του Twitter ήταν «προσωρινά σε αναμονή» λόγω ανησυχίας για τον αριθμό των αναφερόμενων spam ή fake accounts. Bέβαια επισήμανε ότι είναι «ακόμα δεσμευμένος στην απόκτηση».

Όσο για τη δημόσια διαφωνία του με τον CEO του Twitter, o Parag Agrawal δήλωσε ότι η πρόταση του Μusk  να μετρηθεί ο αριθμός των bots πραγματοποιώντας μια τυχαία δειγματοληψία 100 λογαριασμών δεν μπορεί να λειτουργήσει. Πρόσθεσε, δε, ότι η εκτίμηση για τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα είναι ότι οι λογαριασμοί bot είναι πολύ κάτω από το 5%.

Επιπλέον, ο Agrawal δήλωσε ότι για να γίνει ένας εξωτερικός έλεγχος για το ποιοι λογαριασμοί ανήκαν σε bots και όχι σε αληθινά άτομα, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικές πληροφορίες που το Twitter δεν μοιράζεται. Επομένως ήταν αδύνατο να το κάνει.

Η απάντηση του Musk στη μακροσκελή ανάρτηση ήταν το παρακάτω emoji.

Unfortunately, we don’t believe that this specific estimation can be performed externally, given the critical need to use both public and private information (which we can’t share). Externally, it’s not even possible to know which accounts are counted as mDAUs on any given day.

— Parag Agrawal (@paraga) May 16, 2022

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό