22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ed Sheeran: Τραγούδι για Ουκρανία σε συνεργασία με Antytila

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βρετανός μουσικός σταρ Εντ Σίραν συνεργάστηκε με το ουκρανικό συγκρότημα Antytila για να κυκλοφορήσει βίντεο που γυρίστηκε εν μέρει και ηχογραφήθηκε στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της Ρωσίας.

Οι καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί για το remix του τραγουδιού 2step του Σίραν και τα έσοδα του σινγκλ θα διατεθούν για ανθρωπιστικούς σκοπούς στην Ουκρανία.

Οι Antytila είναι ένα από τα γνωστότερα μουσικά συγκροτήματα στην Ουκρανία, αλλά τα μέλη του αποχώρησαν από τις εμφανίσεις για να υπηρετήσουν στον στρατό μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Ταράς Τοπόλια, αποκάλυψε ότι οι στίχοι του remix γράφτηκαν ενώ υπηρετούσε ως γιατρός στην πόλη Μποροντιάνκα, κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Ένα νέο βίντεο, το οποίο ο Τοπόλια χαρακτήρισε «σπαραχτικό» κυκλοφόρησε για να συνοδεύσει το remix.

Τα μέλη του γκρουπ μπόρεσαν να κινηματογραφήσουν το βίντεο στο Χάρκοβο μετά την ανακατάληψή του από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Σταματήσαμε στον δρόμο και τραγουδούσαμε εκεί στη μέση του πουθενά» είπε ο Τοπόλια για τα γυρίσματα του βίντεο.

Με τον συνεχιζόμενο πόλεμο και με τα μέλη του συγκροτήματος να υπηρετούν στον στρατό για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, η συνεργασία δεν ήταν εύκολη.

«Δεν ήταν τόσο εύκολο να ηχογραφήσουμε τη φωνή γιατί το στούντιο μας ήταν υπό κατάληψη ενώ δημιουργούσαμε τους στίχους του τραγουδιού» είπε το συγκρότημα στο BBC News.

Tα έσοδα από τις πωλήσεις του remix θα διατεθούν στο Music Saves UA, μη κερδοσκοπικό πρότζεκτ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Τοπόλια εξήγησε ότι το τραγούδι αφηγείται μια απλή, αλλά πολύ δραματική ιστορία. «Δεν είναι μόνο η δική μου ιστορία, είναι η ιστορία εκατομμυρίων Ουκρανών των οποίων η ειρηνική ζωή διακόπηκε από τον πόλεμο» υπογράμμισε.

Το βίντεο του Εντ Σίραν της αρχικής ηχογράφησης του 2step με τον ράπερ Lil Baby – που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα – γυρίστηκε στο Κίεβο πέρυσι.

Σε δήλωσή του ο τραγουδιστής -τραγουδοποιός είπε: «Γύρισα το βίντεο για το 2step στην πόλη του Κιέβου, πριν αρχίσουν οι καταστροφικές πράξεις βίας. Ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη χώρα και ένιωσα τόσο ευπρόσδεκτος κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί — απ΄ όλους, από το συνεργείο παραγωγής μέχρι τα πολλά άτομα που συνάντησα τις μέρες εκεί».

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό